Évtizedekig nőnek hitték a kasztrált énekes múmiáját

Kiderült a szentpétervári Ermitázs múzeumban őrzött egyik múmiáról, hogy nem énekesnő volt, mint ahogyan korábban vélték, hanem kasztrált férfi. Az ókori Egyiptomban nagyon ritka volt a kasztrálás - közölték kedden szakértők az újabb vizsgálatok után.

2017. október 4. 12:06

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Egyiptomban elkezdték őrizetbe venni a melegeket Óriási bűnt követtek el: egy koncerten kifüggesztették a szivárványszínű zászlót.
Felfüggeszti az északi-iraki légi járatait egy sor ország Egyiptom, Dubaj, Jordánia és Libanon után Törökország is felfüggeszti légi forgalmát az észak-iraki kurd autonóm régióval.
Egy korrupt, paranoiás, szutykos és szegény ország Ilyen Egyiptom az arab tavasz előtt A kairói esetben. Egy krimiben, ahol nem a gyilkosság és a nyomozás a lényeg.
Egyiptomban tömegesen szórják az életfogytiglanokat A napi eredmény 42 ítélet, mindet kormányellenes tüntetőkre mérte ki a bíróság.
Gólyáink Egyiptomban járnak Megérkezett az egyiptomi Száhel-övezetbe a magyar jeladós fehér gólyák többsége, de a Nílus-völgyet elhagyva már nehezen követhetők nyomon a GSM-hálózat lefedetlensége miatt tájékoztatott Papp Ferenc...
Hét embert ítéltek halálra Egyiptomban, mert feltehetően az Iszlám Államhoz tartoznak Hét embert ítélt halálra szombaton az egyiptomi igazságszolgáltatás az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezethez tartozás vádjával és 21 kopt keresztény líbiai lefejezésében való bűnrészességük miatt - köz...

Assassins Creed: Origins - az Ősök rendje Megérkezett az ókori Egyiptomban játszódó Assassin's Creed legújabb gameplay előzetese, amelyben feltűnik egy titokzatos szervezet is - talán belőlük növik ki magukat a templomosok? Néhány harci elefá...
A migránsok eladják szerveiket, hogy Európába juthassanak Egy vese hatmillió forint. A műtéteket Egyiptomban csinálják, a vevők gazdag arabok.
Meztelenül pózolt a piramisoknál, letartóztatták képek Kétségtelenül szép képeket készítettek Marisa Papenről Egyiptom ókori épületeinél, de talán ma már nem készítenék el. A meztelen modellt ugyanis lecsukták a képsorozat miatt. A belga modell a Centr...
Dzsihadisták támadtak egy rendőrkonvojra Egyiptomban Ismeretlen szélsőséges fegyveresek támadtak meg egy egyiptomi rendőröket szállító konvojt a Sínai-félszigeten hétfőn, a rajtaütésben a biztonsági erők legkevesebb 18 tagja vesztette életét és heten me...
3500 éve élt család sírjára bukkantak - Fotók! Az Egyiptomban talált síremlék a férfi feleségének és két gyermekének múmiáit is rejtette.
Egyiptomban is paksol egyet a Roszatom Hamarosan megkötik a keretszerződéseket az ország első atomerőművének megépítéséről.