Katalán függetlenség: a játék, amelyikben mindenki veszíthet

Járatlan útra téved a barcelonai vezetés, ha egyoldalúan kikiáltja Katalónia függetlenségét. És nagyon is kérdéses, jól jár-e ezzel Spanyolország leggazdagabb tartománya.

2017. október 4. 20:00

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Madrid már ezen a héten lefejezheti Katalóniát A spanyol szenátus pénteken szavaz a katalán kormány felmentéséről, így Madrid hamarosan hivatalosan is átveheti az irányítást az ország rebellis régiója felett. Katalónia vezetése közben jelezte: fog...
A kisállamok elszaporodásától fél az EU Ezért nem ismerik el Katalónia függetlenségét.
Tovább forrong Katalónia Újra tízezrek mentek utcára Barcelonában, hogy kiálljanak a katalán függetlenség mellett. A két függetlenségpárti politikus letartóztatása ellen is tüntettek. A spanyol kormány szombaton rendkívüli ül...
A spanyol uralkodó elfogadhatatlannak tartja a katalán kiválást Újfent elfogadhatatlannak nevezte a spanyol uralkodó a katalán függetlenségre irányuló törekvéseket. VI. Fülöp az Asztúria Hercegnője-díj péntek esti oviedói átadóján hangsúlyozta, Katalónia a 21. szá...
Novemberben megkapják a nyugdíjkorrekciót és a prémiumot a nyugdíjasok - a nap hírei A kollektív szerződés hiánya miatt sztrájkot hirdetett három szakszervezet a Magyar Állami Operaházban. Kinyilváníthatja Katalónia függetlenségét katalán parlament, ha a madridi központi kormány továb...
Katalónia elnöke kihirdeti a függetlenséget, ha a spanyol kormány felfüggeszti autonómiájukat Carles Puigdemontnak nem tetszik, hogy a spanyol kormány elvenné önrendelkezési jogukat.

Spanyol levélváltás Katalónia vezetése nem öntött tiszta vizet a pohárba, így továbbra is kérdéses, hogy Carles Puigdemont elnök egy héttel korábban kinyilvánította-e a független katalán államot.
Megint ultimátumot kapott a katalán elnök Carles Puigdemontnak csütörtök délelőtt tíz óráig kell megválaszolnia azt az eldöntendő kérdést, hogy független lett-e Katalónia.
Dominóhatástól retteg Európa Nagyon nem örülnének, hogyha függetlenedne Katalónia.
Tízezrek vonultak utcára Barcelonában Spanyolország egységéért tüntetve tízezrek vonultak utcára csütörtökön Barcelonában a spanyol nemzeti ünnepen, amelyet az amerikai kontinens felfedezésének emlékére  tartanak ezen a napon.
Öt napot kaptak a katalánok, hogy eldöntsék, kikiáltották-e függetlenségüket A spanyol kormány kész rá, hogy felfüggessze Katalónia autonómiáját.
40 másodpercig tartott Katalónia függetlensége Úgy tűnt, hogy a katalán elnök kikiáltotta, aztán mégsem.