Hatvan éve vált ikonná az első műhold

A Szputnyik mindenhol ott volt: bélyegen, gyufacímkén, karórán és felhúzható borotván.

2017. október 4. 21:22

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Űrkutatás Napja 2017 (2. rész) Folytatjuk beszámolónkat az október 4-én, a Szputnyik-1 felbocsátásának 60. évfordulóján az MTA székházában tartott ünnepi rendezvényről.
Űrkutatás Napja 2017 (1. rész) Az idei Űrkutatás Napja a megszokottnál talán kicsit még ünnepélyesebb volt, hiszen most ünnepeltük a Szputnyik-1 felbocsátásának hatvanadik évfordulóját.
Most nyitottak meg egy CIA-aktát, és kiderült, hogy a titkosszolgálat előre tudott a Szputnyik fellövéséről Az amerikai titkosszolgálat tudott a szovjet Szputnyik műhold 60 évvel ezelőtti fellövéséről derült ki az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) frissen megnyitott aktáiból.

A CIA előre tudott a Szputnyik fellövéséről A most megnyitott iratok szerint csak az amerikai közvéleményt lepte meg a világ első, szovjet műholdja, a hírszerzést és az elnököt nem.
Bip-bip: a hang, amely sokkolta Amerikát Hatvan éve bocsátották fel az első műholdat, a Szputnyik 1-et.
Méregdrága ajándékot küld Moszkva egyik szomszédunknak Hat orosz vadászgép érkezik Oroszországból Szerbiába a napokban, az első két gép részei hétfőn érkeztek meg Belgrádba közölte a Szputnyik orosz hírügynökség szerbiai irodája.