Ha Katalónia sikerrel jár, mások is követhetik

Jelenleg mindenhol a katalán függetlenségi törekvések vannak a címlapokon, Európában azonban számos más szeparatista mozgalom van, amelyek szorosan figyelik az északkelet-spanyolországi fejleményeket.

2017. október 6. 11:14

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Juncker nem szeretné, ha Katalónia függetlenné válna Katalónia függetlenné válása dominóhatást válthatna ki, és megnehezítené a kormányzást Európában.
Madrid a katonaságot is bevetheti Katalóniában Ha Katalónia kedden egyoldalúan kikiáltja elszakadását Spanyolországtól, Franciaország nem fogja azt elismerni jelentette be Nathalie Loiseau, Franciaország Európa-ügyi minisztere.
Franciaország elsőként mondott nemet a katalán függetlenségre Ha Katalónia kedden egyoldalúan kikiáltja elszakadását Spanyolországtól, Franciaország nem fogja azt elismerni - jelentette be Nathalie Loiseau, Franciaország Európa-ügyi minisztere.
Mi lesz, ha Katalónia kinyilvánítja függetlenségét? Mit tehet Spanyolország, ha Katalónia egyoldalúan kinyilvánítja függetlenségét? - hangzik el egyre gyakrabban a kérdés, mióta vasárnap megtartották a függetlenségi népszavazást Katalóniában az alkotmá...
A Barca kész elhagyni a La Ligát Ha Katalónia függetlenné válna, a Barcelona akár még a Premier League-ben is kiköthet.
Álmukban érte őket az erdőtűz Erdőtüzek pusztítanak Európában! Portugáliában több, mint harmincan, Spanyolországban pedig legalább hárman haltak meg a gyorsan terjedő lángoktól. A nagy szárazságtól és a melegtől gyulladt ki az erd...

Deák Dániel: "Újabb pofon az európai baloldalnak az osztrák választás" A Nézőpont Intézet elemzője szerint újabb pofont kapott a bevándorláspárti európai baloldal, a magyar megoldások átvételével pedig ma már választást lehet nyerni Nyugat-Európában.
Dárdaiék is csatlakoztak, elsőként térdeltek le a meccs előtt Európában A Schalke ellni meccs előtt állt ki a Hertha a sokszínű Berlinért.
Sokkal kevesebbet kell várni műtétre Csökkent a műtétre várakozók száma. Magyarország Európában a második, illetve a harmadik helyen áll a várólisták alapján. Az elmúlt 7 év alatt a kormány 20 milliárd forintot fordított erre. ...
Óvatos a Fed - Drágulnak a nemesfémek Tombol a jó hangulat a világ tőzsdéin, Amerikában naponta dőlnek újabb rekordok, míg reggel a japán tőzsde 20 éves csúcsra emelkedett. Míg Európában mérsékelten emelkedtek a vezető részvényindexek a.....
Európába és a Távol-Keletre menekülhet az Iszlám Állam Sorra jönnek a hírek az Iszlám Állam visszaszorulásáról, ám ennek ellenére egyre több a késelős-gázolásos merénylet Európában.
Mi történt a héten Európában? Vegyes BMI, óvatos EKB, gyengyülő euró. Mutatjuk, milyen volt Európa hete.