Fellázadt alapítója ellen és ezzel megpecsételte sorsát Óbuda első egyeteme

622 éve, 1395. október 6-án adta ki IX. Bonifác pápa az Óbudai Egyetem megalapításáról szóló bulláját. Az ország második egyetemének megalapítása történelmi jelentőségű volt, mert Óbudán úgynevezett studium generale jött létre.

2017. október 6. 11:25

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Óbuda "éket rakott" a mobilgát alá Haladékot kaptak a Római-parti fák.
Ma kezdődik az Óbudai Egyetem és a Semmelweis Egyetem hallgatóinak közös csatája a dohányzás ellen vITathon 2017: Egészségügyi adatvizualizációs verseny
Háztűz Óbudán
Elütöttek egy gyereket Óbudán A kislány kórházba kellett szállítani.
Ilyen fejlesztések lesznek az Óbudai Egyetemen Négy régiót érintő, komplex intézményi fejlesztések valósulhatnak meg 1,21 milliárd forintból az Óbudai Egyetem jelenlegi és jövőbeni képzési helyein.
Komplex fejlesztések az Óbudai Egyetemen Négy régiót érintő, összetett intézményi fejlesztések valósulhatnak meg 1,21 milliárd forintból az Óbudai Egyetem jelenlegi és jövőbeni képzési helyein.

Szobrot kap Göncz Árpád Elkészült Göncz Árpád mellszobra. A köztéri szobrot Göncz Árpád halálának második évfordulóján avatják az Óbudai Egyetem parkban.
Rengeteg program az Óbudai Egyetemen a Kutatók éjszakáján Tavaly több mint 3500 érdeklődő vett részt az Óbudai Egyetem csaknem 150 programján.
4G labort létesített a Vodafone az Óbudai Egyetemen Másfél év tervezés és kollaboráció eredményeként született meg a Vodafone 4G Labor az Óbudai Egyetem Kandó Kálmány Villamosmérnöki Karán.
Erik, a katasztrófák vízi "mentője" Az Óbudai Egyetem Bejczy Antal Robottechnikai Központjának medencéjében merült alá még korábban Erik, a Spanyolországból érkezett csodamasina. A Sparus II pedig éppen a napokban ad számot tudásáról Ol...
Felújítják az Óbudai Egyetem kollégiumát A kormány 1,8 milliárd forintot ad az Óbudai Egyetem kezelésében lévő, Bécsi úti 104. szám alatti kollégium felújítására.
NB III: Óbudán mészárolt a Puskás Akadémia Nagyon sok gól volt az 5. forduló vasárnapi meccsein.