Jövő kedden tart ülést a katalán parlament

A rendkívüli ülésen Carles Puigdemont elnök értékeli az aktuális politikai helyzetet.

2017. október 6. 18:12

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Szakértő: Az autonómiatörekvéseknek nem lehet jó példája Katalónia Carles Puigdemont katalán elnök és a katalán parlament függetlenségpárti többségének képviselői aláírták kedd este Katalónia függetlenségi nyilatkozatát, de az elnök egyelőre felfüggesztette a nyilatk...
Művészet így nem kikiáltani egy köztársaságot Kissé félreértették a katalán elnököt a függetlenség hívei. Pedig Carles Puigdemont a legjózanabb döntést hozta, még ha ezzel nem is oldott meg semmit.
Csalódás vagy gyógyír a spanyol király üzenete? Csalódást okozott sok katalánnak - ezt üzente VI. Fülöp spanyol királynak Carles Puigdemont katalán elnök szerda esti televíziós beszédében.

Katalán elnök: a király sok katalánnak okozott csalódást Ezt üzente VI. Fülöp spanyol királynak Carles Puigdemont szerda esti televíziós beszédében.
A katalán elnök azt ígérte, hogy ha győznek az igenek, kihirdeti a független katalán köztársaságot Carles Puigdemont szerint Katalónia kiérdemelte a függetlenséget.
Közvetítést szeretne a katalán elnök Carles Puigdemont, Katalónia elszakadáspárti elnöke közvetítést kért a Madriddal kialakult konfliktusban szombaton, egy nappal a gazdag északkeleti tartomány függetlenségérő kiírt népszavazás előtt, a...