A legújabb aranyláz: embertelen körülmények között folyik a bányák lerablása

Becslések szerint a Dél-Afrikában kitermelt arany legalább tíz százaléka illegális bányászatból ered, ami a gazdasági mellett közbiztonsági gondokat is okoz.

2017. október 7. 8:30

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Busás haszonnal rabolják le az elhagyott aranybányákat A Dél-Afrikában kitermelt arany legalább tíz százaléka olyan bányákból származik, amiket a tulajdonosaik lezártak, de az életüket kockáztató, törvényen kívüli vájárok fegyveres felügyelőktől őrizve b...

Friss hírek
Mennyi bort termel Magyarország? egyszer fejtett bor, millió liter
Az adóreformról vitáznak az Egyesült Államokban - devizapiaci elemzői vélemény -Az átlagos havi bér augusztusban 13,2%-kal, azaz 292 400 forintra nőtt az előző évhez képest. -Augusztusban 36,8%-kal nőtt az építőipari termelés volumene az előző évvel összehasonlítva.
2017-ben a Dentons nyerte el az Év Pro Bono Ügyvédi Irodája Magyarországon díjat A Dentons 2017-ben elnyerte az Év Pro Bono Ügyvédi Irodája Magyarországon díjat. A díjat a PILnet (The Global Network for Public Interest Law) a Magyar Ügyvédi Kamarával közösen alapította hét évvel ezelőtt a pro bono tevékenységek és a társadalmi szolidaritás területén elért kiemelkedő teljesítmények elismerésére.
Külföldi sajtó Magyarországról - Financial Times A Financial Times című brit üzleti napilap a közép- és kelet-európai régió "ígéretes gazdasági kilátásaival", valamint a térség országainak politikai problémáival foglalkozott.
Nagy-Britannia tiszteletben tartja a kilépésre vonatkozó kötelezettségvállalásait Nagy-Britannia tiszteletben tartja a kilépésre vonatkozó kötelezettségvállalásait, a bennmaradó uniós tagországok egyetlen fillért sem fognak veszíteni - jelentette ki Theresa May brit miniszterelnök Brüsszelben pénteken, az uniós tagországok kétnapos csúcstalálkozóján, miközben a bennmaradó 27 tagállam külön egyeztetett a kilépési tárgyalások állásáról.
Marton Lászlót újabb két nő vádolja zaklatással Egyikük 2 éve történt esetről beszélt a Hírtv-ben. másikuk elég hasonló, de 30 évvel ezelőttiről.

Földre rántották a rablók, ráugrottak, de a retiküljét akkor sem adta a nő - videó Egy utcai támadást rögzítettek kamerák Dél-Afrikában, ahol az utónállók akciói egyáltalán nem ritkák. Ez esetben ketten pattantak ki egy autóból és támadtak rá a 26 éves Noxolo Ntusira, aki minden ere...

Top hírek:
Már a Wall Street-i veteránok is a bitcoinra esküsznek A profi befektetők között is nagy a megosztottság, ha a kriptodevizákról van szó, egyesek szerint a jövő pénze, míg mások szerint az egész egy hatalmas lufi, amely bármelyik pillanatban kipukkadhat....
Úgy tűnik, mást tesz és mást mond a kormány a vendégmunkások ügyében Letagadná a őket a menekültellenes kampány miatt?
Délután döntenek Magyarország sorsáról - nagyon küzd a forint Jó hangulatban indult a kereskedés Nyugat-Európában, Budapestet azonban lázban tartja az egyik hitelminősítő, délután érkezik ugyanis hír a Moodys-tól, hogy hogyan látják a magyar államadósság helyzetét. Brüsszelben javában zajlik a csúcstalálkozó, berúgta a motort a gyorsjelentési szezon is, ma az autópiac fogja húzni a tőzsdét.
Nagy harc jön a bankpiacon: most kiderül, ki a legjobb Tizenkettedik alkalommal szállnak versenybe a hazai pénzintézetek a legjobbnak járó címért.
Az Apple húzta le Amerikát Vegyesen zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
Egy fillért sem bukunk? Nem túl meggyőző ígéretet tettek a britek Lehet bármit is elhinni nekik jelen helyzetben?