Megnőhet a terrorfenyegetettség az Iszlám Állam felszámolása után

Egyre több területet veszít az Iszlám Állam Szíriában, közel lehet a teljes felszámolás. Ám a nyugat-európai és a közel-keleti alvó sejtek felderítése nehezebb feladat.

2017. október 10. 9:53

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Videót jelentetett meg az Iszlám Állam két elfogott orosz katonáról Videót jelentetett meg kedden két, állítólag az Iszlám Állam (IÁ) fogságába került orosz katonáról a dzsihadista szervezet szócsöve, az Aamák hírügynökség. Moszkva cáfolta, hogy orosz katonák estek vo...
Amerika megakadályozhatta volna az Iszlám Állam megszületését? Egyre inkább úgy tűnik, hogy lehetett volna korábban ésszerűbb megoldást találni az iraki helyzet kezelésére, hisz már sok éves, sőt évtizedes gócpontról van szó. Bő 10 éve volt egy jó megoldási javas...
Gázolásos merénylet történt Kanadában Egy férfi egy rendőrt és négy gyalogost ütött el. A kisteherautóban ott volt az Iszlám Állam zászlaja.
Mintegy száz dzsihadista terroristával végzett az iraki légierő Az Iszlám Állam terrorszervezet mintegy száz tagjával végzett pénteken az iraki légierő Havídzsánál jelentette az asz-Szummaríja iraki televízió a hadsereg sajtószolgálatára hivatkozva.
Líbiai főügyész: új hadsereget hoztak létre a dzsihadisták a líbiai sivatagban  Az Iszlám Állam terrorszervezet, miután tavaly kiűzték Szirt városából, a líbiai sivatagban új hadsereget hozott létre, amely legalább három dandárból áll közölte csütörtökön az észak-afrikai állam ...
Elfogtak egy ISIS-toborzót Brüsszelben A brüsszeli nemzetközi repülőtéren letartóztattak egy fiatalembert, az Iszlám Állam terroristáinak feltételezett toborzóját, aki Belgium területén akart támadásokat elkövetni.

Az Iszlám Állam betette a lábát a Balkánra Sajnos továbbra is népszerű a terrorszervezet Koszovóban.
Az oroszok kurd csapatokat bombáztak, és nem véletlenül Szíriában az Iszlám Állam helyett már az olaj vált a fő célponttá.
Megöltek egy orosz altábornagyot Szíriában Az Iszlám Állam tüzérségi támadásában halt meg.
Az Iszlám Állam Dániából importált drónokat terrortámadásaihoz Egy dán bíróság pénteken elrendelte egy 28 éves férfi vizsgálati fogságát azzal gyanúsítva, hogy drónokat és éjjellátó kamerákat vásárolt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számára.
Megtámadták az Iszlám Állam utolsó fellegvárát Az iraki kormányerők nem hagynak nyugtot a dzsihadistáknak, csütörtök hajnalban indítottak támadást a terrorszervezet ellen.
A kibertérben még mindig nem gyengült az Iszlám Állam Bár az ISIS folyamatosan veszti területeit és harcosait, az interneten mégsem csökken a népszerűsége.