Szomorú: hamarosan több szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal

A Földközi-tengerről köztudott, hogy a világ egyik legszennyezettebb térsége, ám a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a helyzet tovább rosszabbodhat és hamarosan annyi műanyag hulladék lesz a Földközi-tengerben, mint hal.

2017. december 6. 23:58

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Immár lengyelek is küzdenek a földközi-tengeri embercsempészet ellen Kilencvenhat fős lengyel katonai kontingenssel erősít a Sophia művelet, amely az embercsempészetet kívánja megakadályozni a Földközi-tenger térségében.
Továbbra is menti a tengeren a migránsokat az uniós határvédelmi ügynökség Új műveletet indít a Földközi-tenger térségében az Európai Unió határvédelmi ügynöksége (Frontex), hogy segítse Olaszország határellenőrzési tevékenységét. Ez nagyjából abból áll, hogy továbbra is kim...
Korai az öröm: a tél épp ellentámadásra készül A Földközi-tenger felől érkező áramlás vette át a hatalmat hazánk felett, de a tél lassan összeszedi erejét: nagy visszatérése hét vége felé várható.

Civilnek hazudott spanyol szervezet több száz migránst hajóztatott át a Földközi-tengeren Háromszázötvenhat migránst és három halottat emelt hajójára a Földközi-tengeren és szállított a szicíliai Pozzallo kikötőjébe pénteken a Proactiva Open Arms (POA) álcivil szervezet egyik hajója.
Alig telt el két hét az évből, máris 200 ember tűnt el a Földközi-tengeren 475 embert halásztak ki Líbiánál, az egyik csónakban 11 ország menekültjei verődtek össze.
Mintegy 1400 migránst mentettek ki a Földközi-tengerről Mintegy 1400 embert mentettek ki a Földközi-tengeren kedden az olasz parti őrség által felügyelt tizenegy bevetésen.
Kétszer annyi migráns próbálkozik az olasz partoknál, mint tavaly év végén A Frontex (Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség) kedden közölt adatai szerint a Földközi-tengeren Olaszországba érkező migránsok száma nagyjából megduplázódott. Igaz, elmarad a korábban tapasztalt ...