Kevesebb bírságot szabott ki tavaly a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2016-ban több mint 5,3 milliárd forint, míg tavaly már csak mintegy 1,4 milliárd forint bírságot szabott ki, miközben tevékenységével jelentős megtakarítást eredményezett a fogyasztóknak - közölte a versenyhivatal az MTI-vel.

2018. január 13. 4:00

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Kötelezettségvállalással zárult a KOMETA ügye a cég tájékoztatási kampányba kezd, és megfelelési programot vezet be A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a KOMETA 99 Élelmiszeripari Zrt. (KOMETA) vállalását, amely a helyes és kiegyensúlyozott táplálkozással összefüggésben weboldal és a fogyasztói tudatosságot ...

Friss hírek
Gyengébb a beruházási aktivitás a brit gazdaságban A Bank of England kormányzója szerint a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát övező bizonytalanságok miatt jóval gyengébb a beruházási aktivitás a brit gazdaságban, mint más fejlett ipari gazdaságokban. Mark Carney ugyanakkor egyenes utalást tett arra, hogy előbb-utóbb folytatódik a pénzügypolitika tavaly novemberben kezdett szigorítása.
Civil Díj 2018 - a MagNet Bank sajtóközleménye Megható és humorral tűzdelt rendezvény keretében harmadjára adták át a civil szektor legrangosabb elismeréseit. A NIOK Alapítvány nevéhez fűződő Civil Díjat ebben az évben több mint 200 civilszervezeti képviselő, civil barát és vállalati partner jelenlétében osztották ki. A MagNet Bank által immár harmadik éve támogatott Civil Díj célja, hogy minél szélesebb körben hívja fel a figyelmet a társadalmi szervezetek nélkülözhetetlen munkájára és egy felemelő gálaesemény keretében visszacsatolást nyújtson elért sikereikre.
A Médiatanács elfogadta a Zalaegerszeg 88,9 MHz pályázati felhívás tervezetét Egymillió forinttal támogatja a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület felkérte a hivatalt a Budapest 100,3 MHz, a Dél-Budapest 90,9 MHz és a Budapest 99,5 MHz rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek frekvenciatervének kidolgozására, miután tizenkét év után, idén ősszel végleg lejár a frekvenciákon a szolgáltatók jogosultsága.
Ennyien jelentkeznek a felsőoktatásba felsőoktatás, a jelentkezők és felvettek száma, 2001-2018
Az E.ON nevével visszaélve téveszthetik meg a lakosságot Az elmúlt napokban az E.ON ügyfélszolgálatára olyan visszaélési lehetőségre utaló bejelentés érkezett Fejér megyéből, hogy egy szolgáltató cég az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. nevével visszaélve igyekszik bejutni a felhasználók ingatlanába a belső gázhálózat kötelező átvizsgálására hivatkozva.
Újabb észak-koreai személyek ellen rendelt el szankciókat az EU Újabb észak-koreai személyek ellen rendelt el szankciókat csütörtökön az Európai Unió, amiért olyan "megtévesztő pénzügyi műveletek" kivitelezésében vettek részt, amelyek hozzájárulhattak a tömegpusztító fegyverek és ballisztikus rakéták fejlesztését célzó programokhoz.

Rekord mértékű bírságokat helyez kilátásba a GVH A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) új közleménye alapján egyes eljárásokban a bírság alapjául szolgáló kiinduló összeg akár háromszorosára is nőhet. Az érintett ügyek a versenykorlátozó megállapodások, ...
Jogsértő reklám miatt bírságot kapott a Telenor A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek ítélte a Telenor Magyarország Zrt

Top hírek:
Betilthatják a műanyag szívószálat és fültisztító pálcikát Nagy-Britannia fellép a környezetszennyező termékek ellen.
Az MKB csoport tőkehelyzete tavaly tovább erősödött 20,7 milliárd forintra növelte konszolidált adózás előtti eredményét.
Elengedheti a BKIK a kötelező kamarai díjat Az új elnök arról is beszélt, mennyivel emelkedhetnek a budapesti taxistarifák.
Nőtt a pedagógusminősítésre jelentkezők száma Jelentősen nőtt a jövő évi pedagógusminősítésre jelentkezők száma, idén több mint 18 ezren adtak be kérelmet - közölte az Oktatási Hivatal (OH) a honlapján.
Egyre több használt autót veszünk A kedvező piaci környezetben éves szinten akár 750 ezerre is emelkedhet a belföldi adásvételek, átírások száma.
Váratlan lépés a németektől: sokkal több menekültet telepíthetnek be az EU-ba Nagy lépést tett a német kormány, befogadnak további 10 ezer menekültet.