Zsolnay-puccs: súlyos milliókat akasztottak a dolgozók nyakába

Több mint 23 millió forintot kell fizetnie a Ledina Kerámiához átigazolt 115 volt Zsolnay-dolgozónak, akiket a fideszes városvezetés csábított át korábban. Egy bírósági döntés szerint a dolgozók jogellenesen mondtak fel, így most kártérítést fizettetnek velük. A Szabad Pécs szerint fejenként nagyjából 200 ezer forintos összegről van szó, de ez akár több tízezer forinttal is emelkedhet.

2018. február 13. 16:00

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Sem Pécs, sem az ellencég nem áll helyt az átcsábított Zsolnay-dolgozókért A két éve megpuccsolt cég csak azt a pénzt kapta meg, amit az érintett dolgozók maguk fizettek ki.

Több mint száz program a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon Mintegy 12 ezer négyzetméternyi vetített felületet keltenek életre Pécs belvárosában a 3. Zsolnay Fényfesztivál fényfestő csapatai június 28. és július 1. között.
Lesorosozták őket, nem kaptak termet Pécsen, de nem hagyják annyiban Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével az Emberség Erejével Alapítvány, mert a pécsi önkormányzat által működtetett Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit ...

Régi korok művészete A Zsolnay Kulturális Negyedben a gyönyörű porcelánok látványa felér egy relaxációval, a szépség ugyanis segít feledtetni a mindennapok pörgését. Egy picit belassulva, érdekes élményt adhat az ízlésvil...
A FESZ nyílt levélben kér indoklást Vincze Balázstól Vincze Balázs a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft ügyvezetője, aki az Igenis, miniszterelnök úr! lemondásáról döntött, mindeddig bármiféle indoklás nélkül. [...] Bővebben!
Alföldi ügye után lemondott a Zsolnay Színház egyik alapítója A politika úgy tűnik, ismét beletenyerelt a kultúrába. Az Igenis, miniszterelnök úr! visszamondása után lemondott Kiss Mónika, ami akár a teátrum végét is jelentheti. [...] Bővebben!