Szembenéz saját rasszista múltjával a National Geographic

A lap főszerkesztője írt arról, hogy évtizedeken át rasszista szűrön át tudósítottak a világról. És ahhoz, hogy túlléphessenek ezen, muszáj előbb elismerniük.

2018. március 13. 19:38

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Védelmet jelenthetnek a jövőben a Kárpátok vonulatai A National Geographic új térképei elég sötét jövőt vetítenek elénk.

Friss hírek
Vona Gábor most Orosházán meresztgethette a szemeit Úgy széttrollkodták a Jobbik elnökének utcafórumát, hogy csak na.
Áder János tábornoki kinevezéseket adott át Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke - dr. Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára - vezérőrnagyi és dandártábornoki előléptetéseket, illetve kinevezéseket adott át.
Az olasz belügyminisztérium elrendelte a lampedusai migránstábor bezárását A lampedusai migránstábor azonnali kiürítését és bezárását rendelte el a római belügyminisztérium kedden, az ott kialakult helyzet miatt.
Szkripal-ügy: a britek továbbra is számíthatnak az EU támogatására Kollektív európai felelősség, hogy senki ne vessen be idegmérget.
Jogsértően ragasztották le a Fidesz plakátjait Kispesten A Nemzeti Választási Bizottság másodfokú határozatával megváltoztatta az első fokú választási bizottság ezzel ellentétes határozatát és bírságot is kiszabott.
Ez lehet a végső csapás a daganatokra Az amerikai Stanford egyetem kutatói olyan rákgyógyító koktélt dolgoztak ki, amely a szervezet immunrendszerét aktiválja a daganatok ellen. Tátrai Péter biológust kérdeztük.

Így áll bosszút Trianonért a természet Az időjárás és a globális környezetváltozás hatásait egyelőre csak modellezni tudják a tudósok, de így is remek térképek születnek. Ha ránézünk a National Geographic új térképeire, akkor megértjük, ho...

Top hírek:
Drámai a helyzet: özönlenek a migránsok Németországba főleg az EU-ból Csak 2016-ban 1,8 millió migráns özönlötte el Németországot, a legnagyobb bevándorlói tömeg a románoké volt. És 1 365 178-an vándoroltak ki.
Napi horoszkóp - március 13 Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod?
Rossz hír a Samsungnak: az iPhone X még mindig gyorsabb, mint az S9 A Samsung Galaxy S9 a valaha készült legerősebb androidos okostelefon lett, de kérdés, mire elég ez az Apple tavaly bemutatott iPhone X-ese ellen.
Ilyen büntetést kapott az egymillió forinttal eltűnt postást Jogerősen háromszáz óra közmunkára ítélte a Mátészalkai Járásbíróság azt a postai kézbesítőt, aki elsikkasztotta a postai küldeményként rábízott csaknem egymillió forintot - közölte a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-vel.
Felgyorsítanák a tőkepiaci unió megvalósítását Az Európai Bizottság a tőkepiaci unió megvalósítása érdekben javaslatokat terjesztett elő az alternatív finanszírozási források előmozdítására és a határokon átnyúló befektetések akadályainak lebontására - közölte Valdis Dombrovskis, az uniós bizottság pénzügyi stabilitásért, pénzügyi szolgáltatásokért és tőkepiaci unióért felelős alelnöke sajtótájékoztatóján hétfőn.
Nőtt a román külkereskedelmi mérleg hiánya Januárban a román külkereskedelmi mérleg hiánya elérte a 775 millió eurót, ami csaknem 170 millió euróval nagyobb a tavalyi év első hónapjában mért értékhez képest - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.