Macron: Bizonyítékunk van arra, hogy Szíria felelős a vegyi támadásért

Közben amerikai és NATO vadászgépek indultak el Szíria felé.

2018. április 12. 6:18

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Szíria miatt ülnek össze az oroszok a NATO-val Az azerbajdzsáni Bakuban találkozik csütörtökön Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök és Curtis Scaparrotti, a NATO európai erőinek főparancsnoka, hogy megvitassa a szíriai helyzetet.
Szíria, Ukrajna, szankciók fogytán a bizalom a Nyugat és Oroszország között Csekély esély mutatkozik a feszült viszony javulására rövidtávon, figyelmeztetnek szakértők. A szíriai rendezéshez katonai értelemben mindenképpen rendezni kellene a polgárháborút.
Lavrov: Moszkva a szíriai szuverenitás betartatására törekszik Oroszország továbbra is állhatatosan fog törekedni arra, hogy tiszteletben tartsák Szíria szuverenitását és területi épségét.
OSDH: A hadsereg légicsapásokba kezdett Szíria központi részén A szíriai hadsereg legalább 65 légicsapást hajtott végre az elmúlt 24 órában az ország központi részén fekvő Homsz és Hama tartományok ellenzéki fegyveresek kezén lévő térségei ellen, ami a kormányerő...
Macron: Franciaország nem hirdetett háborút Szíria ellen Párizs továbbra is inkluzív politikai megoldásra törekszik a szíriai háborúban.
Trump: Küldetés teljesítve Az amerikai elnök tökéletesen kivitelezettnek ítélte a Szíria ellen végrehajtott légicsapást.

A Szíria ellen tervezett légicsapások várható hatásai A dúmai állítólagos vegyifegyver-támadásokra megtorlásul a szíriai rendszer ellen kilátásba helyezett nyugati légicsapások hatással lehetnek majd Bassár el-Aszad szíriai elnök hadigépezetére, és arra ...
Szíria - Moszkva nem akarja a helyzet eszkalálódását Oroszország nem akarja, hogy a szíriai helyzet eszkalálódjon, de nem támogathatja a "tisztességtelen vádaskodást", és nem is talált bizonyítékot arra, hogy Dúma városában vegyifegyver-támadást haj...
Hatalmi erőpróba Szíria miatt Trump kategorikusan leszögezte, hogy jönni fognak rakéták.
Szíria: Napokon belül dönt az esetleges légicsapásokról Franciaország Ha az ország légicsapásokról dönt, azok a rezsim vegyi kapacitásait, és semmi esetre sem az orosz vagy iráni szövetségeseit fogják érinteni jelentette be Emmanuel Macron.
Mérgező bombákat dobhattak civilekre Legalább negyvenen, de akár ötszázan is meghalhattak, amikor vegyi bombákat dobtak Szíria dél-nyugati részén. Egyelőre vizsgálják, hogy pontosan mi történt és ki támadt a civil lakosságra. A területen...
Az orosz, a török és az iráni vezetés megőrizné Szíria területi egységét A felek Szíria függetlenségével kapcsolatos egyetértésüket a szerdai hármas csúcstalálkozón elfogadott közös nyilatkozatukban írásban is rögzítették.