Halál Csipkerózsikára? Éljenek a "feminista" mesék?

Vajon mit veszítenek, ha veszítenek egyáltalán a kislányok, ha kizárólag megmentésre váró, passzív hercegnőkről szóló tündérmesékkel találkoznak? Egyáltalán hogyan hatnak a mesék a női szerepek megélésére? Mennyiben befolyásolja a lányok mentalitását és későbbi esélyeit, ha gyerekként nem igazán találkoznak kiemelkedő női teljesítménnyel? Szakértőket kérdeztünk egy új piaci trendről, a gyerekkönyvpiac "feminista" fordulatáról.

2018. július 11. 17:15

A cikk folytatása...Friss hírek
Újabb filmes elismerés a Sóhajoknak A Sóhajok misztikus thrillert a hazai közönség 2018. november 8-ától láthatja a mozivásznakon, a Cinetel filmforgalmazó jóvoltából.
L. Simon: "Az új tehetségeket sosem a politika teremti" Nagy baj lenne, ha a művészeket az alapján kategorizálnánk, hogy ki jobboldali és ki baloldali mondta L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő az Echo TV Napi aktuális című műsorában.
NagyKoncert Aréna, a fesztiválszezonzáró ünnepi show 2018. szeptember 27. (csütörtök), 19.30, Papp László Budapest Sportaréna.
A Terminátor után Superman is megérkezett Budapestre fotó Henry Cavill a The Witcher című sorozat apropóján érkezett Magyarországra, a produkció ugyanis nálunk készül.
29 különös fotó az 1917-es forradalom előtti Oroszországról A cári birodalom összlakossága 1858-ra 74 millió főt tett ki, ám az első világháború hajnalán ez a szám már 170 millióra emelkedett. A legnépesebb nagyhatalom ennek ellenére gazdaságilag és társadalmilag a legelmaradottabb is volt, és habár fejlődése folyamatos volt, meg sem közelítette nyugati szomszédjait.
Ezen a felvételen hallható csupán Adolf Hitler hétköznapi beszédhangja Adolf Hitler gondosan ügyelt arra, hogy a nyilvánosság előtt kizárólag az erős vezér szerepében tetszelegjen, így sosem engedte, hogy felvegyék hétköznapi beszédhangját. Tudta nélkül azonban készült róla egy felvétel egy külföldi úton, amely napjainkig fennmaradt, értékes forrásként szolgálva.

Top hírek:
Távozik a Zoom.hu főszerkesztője is A múlt héten újabb két embert rúgtak ki a portáltól, a mostani közlemény szerint ez már a mostani felmondás miatt volt.
Ismert zenekar nyúlta le Geszti Péterék dalát A zenész végül úgy döntött, nem perel, de azt nem árulta el, hogy melyik zenekarról és dalról van szó.
A menekültválság beköltözik az osztályokba A gyerekekhez próbálja meg közelebb vinni a menekültek sorsát egy új könyv.
Hivatásos áldozat: a színésznő, akit 16 késszúrás tett világhírűvé Tehetséges volt és gyönyörű, a világhírt mégsem színésznőként érte el, hanem azzal, hogy ő volt Roman Polanski terhes felesége, akivel brutálisan végzett a Manson-banda. Ennek jövőre 50 éve, Sharon Tate-ről pedig három film is érkezik majd a mozikba ami nem kevés etikai kérdést vet fel: vajon ki é...
Meghalt Laurie Mitchell A hollywoodi színésznő 90 évet élt.
Megérkezett az első trailer a True Detective írójának filmjéhez - videó Mutatjuk a Galveston első teljes előzetesét.