Meghalt Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár

A Nobel-békedíjas politikus 80 éves volt.

2018. augusztus 18. 12:03

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Az ENSZ a migráció megszervezésével foglalkozik A világszervezet közben azokat kritizálja, akik tesznek valamit az illegális migráció ellen.

Vegyesen zártak az amerikai piacok Vegyes hangulatban zárták a mai kereskedést az amerikai tőzsdék befektetői, a piacokat főleg az ENSZ Közgyűlésének fejleményei, illetve a kereskedelmi háborúval kapcsolatos aggályok mozgatták...
Szijjártó: Három tényező veszélyezteti a nemzetközi biztonságot A miniszter az ENSZ béke-csúcson szólalt fel.
ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában A főbiztos, Filippo Grandi szerint Európában nincs semmiféle migrációs válság, az európai politikusoknak pedig "nem kéne civakodnia néhány hajó miatt", utalva itt a migránsokat taxizó hajókra.
Indokolatlanul nagyra nőtt az ENSZ környezetvédelmi főnökének ökológiai lábnyoma Rengeteget repül, akár hivatalos ok nélkül is.
Fegyveres konfliktusok és időjárási sokkok súlyosbítják az éhezést sok országban Az elhúzódó fegyveres konfliktusok és az időjárási sokkok okoznak súlyos élelmezési problémákat, különösen Afrika déli részén és a Közel-Keleten, elengedhetetlenné téve a humanitárius beavatkozást, fi...

Nem minden uniós tagállamnak ajánl elosztási rendszert az ENSZ-vezető Bírálta is az európai országokat az UNHCR vezetője.
Cseh miniszter: az ENSZ globális migrációs csomagja nem kötelező jellegű A kül- és belügyeket egyaránt irányító Jan Hamácek szerint a globális paktum nem más, mint egy politikai nyilatkozat.
440 oldalas jelentésben részletezi a rohingyák elleni bűnöket az ENSZ A valaha volt egyik legrészletesebb emberi jogi ENSZ-jelentés arra jut: a mianmari hadsereg vezetőinek népirtás vádjával kellene nemzetközi bíróság elé állnia.
Guatemala a korrupcióellenes ENSZ-bizottság vezetőjének leváltását kéri a világszervezettől A korrupcióügybe keveredett Jimmy Morales elnök utasításba adta: a kormány kérvényezze az ENSZ-főtitkárnál, hogy 48 órán belül tegyen javaslatot jelöltekre a bizottság vezetői tisztségére, és az új ve...
ENSZ: tovább élnek és tovább járnak iskolába a fejlett országokban Átlagosan tizenkilenc évvel hosszabban élnek és hét évvel többet járnak iskolába a magasan fejlett országokban ma született gyermekek, mint a legfejletlenebb államokban az ENSZ által pénteken közzéte...
Kormányinfo: Az ENSZ és az EU is migránspártiak kezében van Gulyás Gergely szerint az EP kijátszotta a kétharmados szabályt, de ez nem olyan trükk, mint amilyet a Fidesz használt itthon.