Európai Bíróság: attól, hogy valakit elítélnek, még lehet menekült

Noha súlyos bűncselekmény elkövetése miatt megtagadható a nemzetközi kiegészítő védelem a menedékkérőktől, de nem lehet pusztán az adott tagállamban kiszabott büntetés alapján megállapítani, hogy egy bűncselekmény súlyos-e - mondta ki csütörtöki döntésében az Európai Bíróság.

2018. szeptember 13. 19:28

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Afgán bűnözőt támogat az Európai Bíróság Egy közveszélyes, emberölés kísérlete miatt elítélt migráns menekültstátusa ügyében hozott Magyarországgal szembeni döntést az Európai Bíróság.

Bűnöző migráns mellé állt a magyar állammal szemben az Európai Bíróság Ahmed Shajint gyilkossági kísérlet miatt elítélték, de így is járna neki a menekültstátusz.

Friss hírek
Hétvégén olyan dolgok történtek az NFL-ben, mint még SOHA. És megint kikapott a Patriots. Rekord rekord hátán. Ez volt a harmadik forduló.
Moszkva Sz-300-as légvédelmi rendszereket szállít Szíriának Sz-300-as típusú légvédelmi rendszereket szállít két héten belül Szíriának Oroszország jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter hétfőn Moszkvában.
Bírósági úton akadályozná a Jobbik, hogy állami pénzt kapjanak a hazug propagandaoldalak Jakab Péter parlamenti javaslata kizárná azokat a médiafelületeket az állami pénzekből, amekyről kimondta a bíróság, hogy hazudtak.
A vak varjúcska felcseperedett, hogy elhozza a világ végét Makó Dávid az elsüllyesztett Bözödújfalu történetét is megénekelte az új lemezén. Premier.
Fidesz: Ha Gyurcsányon múlt volna, már több százezer család veszítette volna el otthonát Így reagált a Fidesz-frakció arra, hogy a DK eseti bizottságot hozna létre a kilakoltatások ellen.
Trump nyitja a közgyűlést Holnap kezdődik az ENSZ 73. közgyűlésének általános vitája New Yorkban, amelyen több mint 140 ország vezetője igyekszik majd megoldást találni a globális válságok sorára.

'Az Európai Bíróság Magyarországgal szemben egy ilyen bűnözőt támogat' Emberölés kísérlete miatt elítélt migráns menekültstátusza ügyében hozott Magyarországgal szembeni döntést az Európai Bíróság a napokban, éppen a Sargentini-jelentés elfogadását követően. Ahmed Shajin...
Egyre több európai szeretne kevesebb Brüsszelt és több nemzetállamot Szakértők szerint kérdéses, hogy az Európai Bíróság befogadja-e a magyar kormány beadványát a Sargentini-jelentésről szóló szavazással kapcsolatban hiszen azt is hagyták, hogy az Európai Parlament jo...

Top hírek:
Horrorhétvége: újabb halálos baleset, heten haltak meg az utakon két nap alatt Frontálisan ütközött két személyautó vasárnap délután a 3-as főúton, Galgahévíz külterületén, az egyik sofőr a helyszínen meghalt - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t. Darázs Andrea közlése szerint a járművekben csak a vezetők utaztak. A balesetben az egyik autó a tetejére borult, sofőrjét aszódi és hatvani hivatásos tűzoltók feszítő-vágó eszközzel szabadították ki, de az életét a mentők már nem tudták megmenteni.
Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.
Több ezer szalmabála gyulladt ki Makó közelében Mintegy két és félezer szalmabála gyulladt ki a Makó és Földeák közötti tanyasi területen vasárnap délután. A tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni, de az oltási és az utómunkálatok egy-két napig eltarthatnak.
Az észt kormány Orbán Viktort követi Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország igyekszik ebben követni - mondta az észt belügyminiszter.
A lengyel vízvezeték-szerelők után most az olcsó ablakosok rontanak rá a franciákra Egy krakkói cég, amely ablakkereteket gyárt és évi 1,5 milliós termelésének legnagyobb részét Nyugat-Európába exportálja, hamarosan reklámkampányba kezd a legnézettebb francia tv csatornán. Az időzítés nem véletlen.
Börtönbe kell mennie a hamis éttermi és szállodai beszámolókat írogató marketingesnek Lecce város bírósága kilenc hónap börtönre és nyolcezer euró bírságra ítélte a PromoSalento idegenforgalmi marketingoldal tulajdonosát.