Európai Bíróság: attól, hogy valakit elítélnek, még lehet menekült

Noha súlyos bűncselekmény elkövetése miatt megtagadható a nemzetközi kiegészítő védelem a menedékkérőktől, de nem lehet pusztán az adott tagállamban kiszabott büntetés alapján megállapítani, hogy egy bűncselekmény súlyos-e - mondta ki csütörtöki döntésében az Európai Bíróság.

2018. szeptember 13. 19:28

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Az Európai Bíróság előtt a Brexit ügye Vajon itt lesz döntés a kilépés időpontja előtt?

A halál sem állhat a német fizetett szabadság útjába Az Európai Bíróság keddi döntése szerint az özvegyeknek jár a kártérítés a néhai házastárs ki nem vett szabadságáért.
Devizaperek az uniós döntés után: sorsfordítás elhalasztva? Tömegesen indulhatnak újra a felfüggesztett devizahiteles perek az Európai Bíróság látszólag adósbarát ítélete nyomán. Sok esélyük azonban nincs a bajba kerülteknek.

EB a CEU-ról: Az Európai Bíróság fog dönteni a magyar törvényről Az Európai Bizottság tavaly kötelezettségszegési eljárást indított a magyar felsőoktatási törvény miatt, az ügy most a luxemburgi Európai Bíróság előtt van.
Felfüggesztik a lengyel legfelsőbb bírósági törvény végrehajtását Az Európai Bíróság rendelte el.
Magyarország a Soros-Sargentini jelentés megsemmisítését indítványozza Már az Európai Bíróság előtt van a magyar kereset.
A Kúria szerint nincs új teendő a devizahitelekkel Szerintük az Európai Bíróság ítélete több tekintetben megerősítette a magyar gyakorlatot.