Átírhatja a csillagászat alapjait egy most felfedezett szupernóva

Eddig ismeretlen szupernóvát fedeztek fel, amely példátlanul újszerű betekintést enged egy erőteljes csillagrobbanás első pillanataiba.

2018. december 6. 17:03

A cikk folytatása...Friss hírek
Megjött a Puma új cipője, amiben akkumulátor és egy miniszámítógép is van Az RS-Computer a cipőgyártó Puma 1986-ban megjelent "okoslábbelijének" mai változata. A lépésszámot és az elégetett kalóriát is nyomon követi.
Rossz hír jött az Antarktiszról: az eddig stabil pontokon is olvadni kezdett a jég Először észlelték jelentős mértékű olvadás jeleit az eddig stabilnak vélt kelet-antarktiszi gleccserek egy részénél közölte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).
Na, ez az ijesztő: a Google főnöke nem volt hajlandó megmondani, lekövetik-e felhasználók telefonjait vagy sem Kongresszusi meghallgatásán több témáról is faggatták az amerikai szenátorok Sundar Pichait, köztük arról is, kémkedik-e a felhasználók után a Google. A vezérigazgató azonban úgy csinált, mintha nem is értené a kérdést.
A Voyager-2 is a csillagközi térben Indítása után 41 évvel a Voyager űrszondapáros második tagja is átlépte a helioszféra határát.
Mobiltelefon? Nem kell, tuti, hogy bukás lesz Az AT&T azért nem szállt be a mobilbizniszbe, mert féltek, hogy nem lesz népszerű. Aztán jól pofára estek.
Egy új teszt 10 perc alatt, 90%-os pontossággal kimutatja, ha valaki rákos Tízperces rákteszt fejlesztésén dolgoznak ausztrál kutatók: az új vizsgálat 90 százalékos bizonyossággal lesz képes észlelni a fejlődő kórt a páciens vérében.

Top hírek:
Ez lesz az új telefonos divat? Itt a világ első lyukasztott kijelzős mobilja Viszlát, szenzorsziget: a korábbi híreknek megfelelően a Samsung bejelentette az első, Infinity O kijelzős telefonját. Ezen már ott van a kameralyuk.
Rendkívül magas a Föld mélyének biodiverzitása A föld mélyében rejlő élő szervezetek tömege sok százszorosa a teljes emberiségének.
Rekordsebességgel melegszik az Északi-sarkvidék Kétszer olyan gyors a felmelegedés az Arktiszon, mint a Föld más részén.
Ennyi volt: eltűnt az Apple alkalmazásboltjából minden idők egyik legjobb iPhone-os játéka Kevesen tudják, de az Infinity Blade nevű, igen látványos mobiljáték is a Fortnite-ot fejlesztő stúdióhoz köthető. Az Epic Games most mindhárom részt levette az App Store-ból, és később sem teszik elérhetővé. A döntés végleges, és jó okuk volt rá.
Einstein még a nácik hatalomra jutását is megjósolta A fizikában még abban is igaza lett, amiben tévedett, így nem csoda, hogy a történelmet is előre látta.
A NASA is "besegít", hogy megtalálják Tony Starkot A világ egyik legismertebb szervezete, a NASA sem tétlenkedik, ha egy szuperhős élete forog kockán.