Elkészítette az első képet a teleszkóp, ami új helyen keres lakható bolygókat

A Naprendszeren kívüli lakható bolygók utáni kutatásban újszerű projektet indítottak kutatók: januártól az Európai Déli Obszervatórium (ESO) négy chilei teleszkópja ultrahűvös csillagok közelében fog ilyen bolygók után kutatni.

2018. december 6. 19:03

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A Naprendszer legtávolabbi tagja furább, mint gondolták Sokkal laposabb az Ultima Thule égitest, mint eddig vélték.

Új fotókat kapott a NASA, meglepődtek a tudósok a Naprendszer szélén lévő aszteroidán A New Horizons nevű űrszonda újabb képeket (és rengeteg adatot) küldött az Ultima Thule-nak nevezett aszteroidáról. Az új információk és felvételek meglepetéssel szolgáltak a tudósoknak.

Friss hírek
Ebben a könyvméretű aksiban egy hétnyi energia van, és szinte bármit tölthet vele A hordozható akkumulátorok tankjaként is jellemezhetnénk a PWR27-et, ugyanis rengeteg energiát tárol, ráadásul az sem kottyan meg neki, ha egy teherautó áthajt rajta.
Hibát találtak az 5 legjobb jelszótároló programban, kilophatók a jelszavak Az Independent Security Evaluators nevű kiberbiztonsági cég fedezte fel azt a hibát, ami miatt a hackerek hozzáférhetnek a jelszómenedzselő alkalmazásokban tárolt adatokhoz. Azaz a jelszavakhoz.
Leállították egy köhögéscsillapító forgalmazását, mert szívritmuszavart okozhat Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) elővigyázatosságból felfüggesztette az Európai Unió országai­ban a gyerek- és felnőttgyógyá­szatban egyaránt alkalmazott, fenspiridtartalmú szerek alkalmazását írta meg a Világgazdaság.
Mégsem aszteroida végzett a dinoszauruszokkal? Boríthatja az eddigi elméleteket egy új kutatás eredménye.
Simán átugrotta az evolúció lépcsőjét ez a hal Hím nélkül termékenyült meg ez a kis tüskés pikó.
Megrövidíti az életet az egyik legfelkapottabb étrend Ausztrál kutatók megfejthették, miért rövidíti meg az életet a magas fehérjetartalmú étrend, mint amilyen például a paleo(lit) diéta is. Az új eredmények azt is alátámasztják, hogy a szénhidrátok nem feltétlenül kerülendők, ahogy sokan állítják.

Egy neves csillagász szerint idegen szerkezet haladt át a Naprendszeren A Harvard Egyetem csillagásza kitart amellett, hogy az Oumuamua egy idegen űreszköz.
Idegen világokba kalauzol a NASA multimédiás alkalmazása A naprendszeren kívüli világ megismerésére invitál a NASA.
100 millió éves titok derült ki a Szaturnusz gyűrűiről A Szaturnusz gyűrűi, melyek a Naprendszer legkülönlegesebb látványosságai közé tartoznak, az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) kutatói szerint nagyon fiatalok: 10-100 millió évesek lehetnek. Eközben...

Top hírek:
Még 5G sincs nagyon, de Trump már 6G-re váltana Az Egyesült Államok elnöke szokásosan a Twitteren üzente meg, mit vár az amerikai vállalatoktól. Annak ellenére, hogy a kívánsága egyelőre inkább sci-fi, mint rövid távon megvalósítható dolog.
Nagy változás jöhet az iPhone-oknál, és a Maceknél is, de ennek csak örülni lehet Új szoftverfejlesztői platformon dolgozik az Apple, amely segítségével olyan alkalmazások lesznek készíthetők, amelyek a cég minden termékén elfutnak.
Megjött a Samsung új órája, a vérnyomást és a stressz-szintet is nézi Az új csúcsmobilok mellett viselhető okoseszközöket, köztük egy érdekes órát is bemutatott londoni sajtóeseményén a Samsung.
A pedofíliavádak miatt a Fortnite fejlesztője és a Disney is felfüggeszti hirdetéseit a YouTube-on Egyre több hirdető pártol el a YouTube-tól, miután a videómegosztón új módszert alkalmazva zaklatják a fiatal feltöltőket pedofilok. A Nestlé, a Disney és a Fortnite fejlesztője is felfüggeszti reklámjait.
Ha megmutatjuk, mivel jobb a Wi-Fi 6, otthonra is akar majd belőle Gyorsabban, szakadás nélkül és tovább lehet majd internetezni illetve netre kapcsolódni azokkal az eszközökkel, melyekbe már az újfajta wifitechnológiát szerelik. Az első ilyen készülékek már kaphatók, a következő hónapokban pedig fokozottan érdemes odafigyelni, és jól választani.
NASA: A Hold felszínén is létrejöhetne víz A kutatók leírtak egy olyan folyamatot, amelynek során a napszél a Holdon található kőzetekből vizet tudna létrehozni.