Kiválasztották a 2019-es Berlinale első versenyfilmjeit

Versenyez többek közt Fatih Akin és François Ozon új filmje.

2018. december 14. 10:41

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Ilyen volt a 69. Berlinale a magyar filmesek szemszögéből - videó Videó készült a magyar filmesek részvételéről az idei berlini fesztiválon.

Izraelt megtagadó fiú nyerte a Berlinalét A 69. berlini filmfesztiválon sokkal több volt a csalódás, mint a nagy élmény. A magyar animációs rövidfilmek közül az Entrópia egy queer-díjat azért elhozott. A Berlinale díjazottjai és a 24.hu tudós...

Friss hírek
Magyar fotós életművéből nyílik kiállítás Rómában Korniss Péter fotográfus életművének négy szakaszát áttekintő kiállítás nyílik Változás címmel április 10-én a római Museo di Roma in Trasteverében.
Duke Ellington felfedezettje is fellép az idei GetCloser Jazz Festen A háromnapos jazzfesztivál jövő héten ismét beköltözik a MOMkultba.
Ott dolgoztak, ahol a Rolling Stones és Frank Sinatra is Az Ivan & The Parazol egy legendás Los Angeles-i stúdióban rögzítette legújabb albumát, amit a Stenken lehet először hallani.
Tandori Dezső emléke előtt tiszteleg a Lipcsei Könyvvásár magyar programja A költészet világnapján, csütörtökön megkezdődött a Lipcsei Könyvvásár.
A Vörös Hadsereg tankelhárító kutyáinak tragikus története Az első világháborúban kifejlesztett harckocsit a két világháború között átvette a világ minden nagyobb hadserege. A gyalogság által az új fegyverre a harctéren adható válaszok kifejlesztése a legkülönbözőbb irányokat vette, a Szovjetunió pedig egy egészen bizarr fegyverrel is előrukkolt.
Kocsis Gergely: Kiborít, hogy a hatalom hülyére vesz minket A Katona József Színház színésze azt mondja, alkatánál fogva nem megy tribünökre, de a közéletről megvan a véleménye.

Berlinale: Megtartották Buda Flóra Anna Entropia című filmjének premierjét Nézze meg a film előzetesét!
Berlinale - Visszavonták a versenyfilmek közül Csang Ji-mou filmjét Visszavonták a Berlinale versenyfilmjei közül Csang Ji-mou kínai sztárrendező One Second (Egy másodperc) című alkotását technikai okokra hivatkozva - írták közleményükben a német fővárosban zajló ...

Top hírek:
Születésének 90. évfordulójára új kiadásokban jelenik meg Anne Frank naplója Anne Frank születésének 90. évfordulójára három új kiadásban adja ki az S. Fisher Kiadó az 1945-ben a Bergen-Belsen-i koncentrációs táborban elhunyt lány világhírűvé vált, holland nyelven írt naplóját.
A Vörös Hadsereg tankelhárító kutyáinak tragikus története Az első világháborúban kifejlesztett harckocsit a két világháború között átvette a világ minden nagyobb hadserege. A gyalogság által az új fegyverre a harctéren adható válaszok kifejlesztése a legkülönbözőbb irányokat vette, a Szovjetunió pedig egy egészen bizarr fegyverrel is előrukkolt.
Lovával eltemetett avar előkelő leletanyaga kerül kiállításra Zalaapátiban A Zalaapáti környékén feltárt avar kori lovastemetkezés leletanyagát mutatják be szombaton, a Zala megyei településen.
Náray Tamás nem ért egyet azzal, hogy Orbán Viktor gatyáján nevetünk A divattervező szerint Orbán Viktornak nem az a dolga, hogy jól mutasson. Az országot elhagyni készülő Náray Tamás úgy gondolja, hogy választott otthonában, Spanyolországban elegáns kívülálló lesz, akinek minden ellenére Magyarország marad a hazája, mert ebből a jogából nem enged. Még úgy is, hogy Magyarországot sikergyilkos országnak tartja.
Budapestre jönnek a világ leghíresebb balett-táncosai A Nurejev Nemzetközi Balettverseny idejére Budapest lesz a balett fővárosa.
Statáriummal és szesztilalommal kezdődött a proletárdiktatúra Az első világháborús vereség sújtotta, elkeseredett Magyarországon száz éve, 1919. március 21-én kikiáltották a Tanácsköztársaságot, a proletariátus 133 napig fennálló diktatúráját.