A Brexit és az ír backstop

Somai Miklós, az MTA KRTK Világgazdasági Intézet tudományos főmunkatársa a védőháló megoldásról, vagy közkeletűen az ír backstoppal foglalkozik legújabb írásában.

2019. január 12. 11:46

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Brexit: rövid halasztást kér Theresa May A brit kormányon és az EU-n belül is vita van a kérdésről.

Titánok harca ássa alá a brexitet A brit politika legnagyobb modernkori válsága, a brexit kimenetelének irányításáért hónapok óta megy a harc a parlament és a kormány között. Megoldás egyelőre nem látszik.
Brexit: az anglikán egyház imát és teát javasol a tagság megszűnéséhez Közleményükben imákat is mellékeltek, amivel át lehet vészelni a turbulens elszakadást.
Nyomást kell gyakorolni a torykra a Brexit ügyében a brit pénzügyminiszter szerint Az ügyet akkor kellene a parlament elé terjeszteni, ha a kormány biztos a győzelemben.
Szavazási szappanopera zajlott Londonban Újabb kérdőjelek merültek fel a Brexit körül.
Nincs megállás, kedden jön a Brexit-komédia újabb felvonása Jövő kedden harmadszor is a parlament elé viheti a kialkudott Brexit-megállapodását Theresa May, aki most már azt akarja elérni, hogy ne nyúljon túl hosszúra a kilépési időszak. Attól tart ugyanis,...

Brexit-egyezmény: újbóli nekifutás Elutasította a londoni alsóház a megállapodás nélküli Brexit lehetőségét szerda este. A kormány most az unióból-kilépés elhalasztását kezdeményezi. A kabinet azonban kihangsúlyozta: rövid idejű, legfe...
Egy kávézós blokkon a brexit abszurditása
Theresa May is a Brexit elhalasztásával számol A várakozásoknak megfelelően újból elutasította a londoni alsóház a kedd esti szavazáson a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást.
Fontos lépés történt a brexit felé Jogilag kötelező erejű módosításokat sikerült elérni.
Ezt ennék a britek a brexit után Mi történne, ha a britek csak azt ehetnék, ami megterem náluk?
Brexit - Folytatódik London és Brüsszel vitája az ír-északír határmegoldásról Újabb szóváltás alakult ki London és Brüsszel között a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodás legvitatottabb eleméről, az ír-északír határellenőrzés elker...