A Brexit és az ír backstop

Somai Miklós, az MTA KRTK Világgazdasági Intézet tudományos főmunkatársa a védőháló megoldásról, vagy közkeletűen az ír backstoppal foglalkozik legújabb írásában.

2019. január 12. 11:46

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A britek többsége már az EU-ban maradásra voksolna A brit választók többsége ma már az EU-ban maradásra szavazna, ha újra népszavazásra bocsátanák a Brexit ügyét. A 2016-os referendumon kis többséggel diadalmaskodtak a kilépés-pártiak.

Élelmiszerhiány lesz a briteknél megegyezés nélküli brexit esetén Az étel 80 százalékát importálják, és munkaerőhiány is sújthatja a szektort.
A saját pártja gáncsolhatja el May brexit-alkuját A toryk közül is sokan inkább az alku nélküli kilépést választanák.
Kimondták: már aggasztó a brit gazdaság állapota Már aggasztó mértékben gyengülnek a brit gazdasági kondíciók, mindenekelőtt a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát övező makacs bizonytalanságok miatt - áll a Brit Kereskedelmi Kamarák...
May megtalálja a módját, hogy elfogadtassa a Brexitet Theresa May brit miniszterelnök megtalálja a módját annak, hogy elfogadtassa a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről Brüsszellel elért megállapodást a londoni parlamentben ...
Hatalmasat trollkodott a Brexit-támogatókkal London polgármestere Az Európai Unió színeire festették a fények London büszkeségét, az óriáskereket.

Brexit-öngól: rohamot indítottak az ír útlevélért a britek Még sosem akart ennyi brit ír útlevelet szerezni magának - így akarnak legalább fél lábbal az EU-ban maradni.
Történelmi kézfogások, drámai mentőakció, újszerű tüntetések Kim Dzsongun átlépett a demarkációs vonalon, Trump találkozott az észak-koreai diktátorral, Theresa May megszenvedett a brexit körüli tárgyalásokkal. Indonéziát több cunami is sújtotta, miközben sárga...
Aggasztó események zajlottak a világgazdaságban az idei évben Euróövezeti aggodalmak, kérdőjelek a Brexit körül, kereskedelmi háború az Egyesült Államok és Kína között csak néhány téma címszavakban, amely a 2018-as évet jellemezte.
Spanyolország garantálná a britek jogait a Brexit után is Az Ibériai-félszigeten él a legtöbb brit állampolgár az unióban.
II. Erzsébet: A tisztelet vezet mások megértéséhez A brit uralkodó karácsonyi üzenetetében burkoltan a Brexit körüli viharokra is utalt.
Corbyn: Akkor is lenne brexit, ha én lennék a miniszterelnök A brit Munkáspárt vezetője szerint lehet, hogy a szavazóinak 60 százaléka az EU-ban maradásra szavazott, de meg kell érteni a kilépésre szavazókat is.