Intel: itt a modemes kiruccanás vége

Hamarosan ismét az okostelefonos piacon kívül találhatja magát az Intel, amelynek modemes részlegét gyakorlatilag padlóra küldte az Apple-Qualcomm kiegyezés. A cupertinói cég és a konkurens chiptervező között létrejött megállapodás értelmében a jövőben ismét Snapdragon (vagy később akár saját) rádiós egységek kerülnek az iPhone és iPad készülékekbe.

2019. április 17. 13:59

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

8,32 millió neuronig skálázta neuromorfikus projektjét az Intel A Loihi sokadmagában is igen jól működik, és messze van az elméleti határ.

Három új szerverprocesszorral várja a friss EPYC generációt az Intel A vállalat mindegyik modellt 240 wattos TDP fogyasztásra tervezte, így abszolút a teljesítményre vannak kigyúrva.
Bivalyerős lesz az Asus következő szupertelefonja A kifejezetten mobiljátékra fejlesztett ROG Phone II Snapdragon 855 Plus processzorral kerül forgalomba.
Biztonsági rést találtak az Intel SSD-kben Az adatközpontokba szánt SSD-k mellett Intel szoftverben is találtak hibákat.
Jó hírek a PC-piacról Váratlanul közel 5 százalékkal nőttek a darabszám szerinti PC-eladások a második negyedévben a Windows 7-ről való áttérésnek és az Intel-processzorok nagyobb számának köszönhetően.
Gyorsabbá válnak az olcsó okostelefonok Itt a Qualcomm Snapdragon 215 SoC, ami gyorsult hoz az olcsó androidos okostelefonok világába.

Egyesíti az EMIB és a Foveros előnyeit az Intel A Co-EMIB, illetve az ODI lehet a vállalat belépője a nagy teljesítményű chiplet dizájnok világába.
Itt a Qualcomm új processzora, menő funkciók jöhetnek az olcsó telefonokba is Ismét a néhány tízezer forintos telefonok számára készített processzort a Qualcomm: bemutatkozott a Snapdragon 215.
A tesztek döntő többségében az Intel előtt az új Ryzen Tegnap piacra kerültek a harmadik generációs asztali Ryzen sorozat első tagjai. Az AMD korábbi ígéretének megfelelően első körben egy tizenkétmagos, illetve két-két nyolc- és hatmagos processzor jelen...
A jövőben forrasztva lesz a kupak bizonyos Intel processzorok esetében? Információink szerint a P0-s steppinget érintené a változás, így érdemes fokozottan vigyázni a kupaktalanítással.
Megérkeztek az Islay Canyon kódnevű Intel NUC-ok Az apró számítógépek 8. generációs Intel Core processzorokkal és AMD Radeon 540X grafikus vezérlővel lettek felszerelve.
Különböző chipekre épülhetnek az új Surface készülékek A Microsoft várhatóan októberben mutatja be az új modelleket, amelyekbe az AMD, az Intel és az ARM processzoraira kerülnek majd.