Csak a politika szintjére ne süllyedjen le a vita történelemtanítás másképp

Miért nem lehet hagyományos módon tanítani a történelmet? Mit kezdjen egy tanár a 20. századdal, amikor a politika is állandóan újra próbálja írni azt? Az ismeretekre vagy a diákok készségeinek fejlesztésére érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni? Foki Tamással, az ESTÖRI nevű történelmi verseny zsűrielnökével, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettesével beszélgettünk.

2019. május 15. 11:45

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Ebbe az iskolába járatja gyerekeit a budai elit: 10-szeres a túljelentkezés, tandíj nincs "Ha ma elmegyek egy 15 éves érettségi találkozóra, ott az egykori tanítványaim jó része olyan szakmában dolgozik vagy olyan foglalkozást végez, amiről fogalmam sincs, hogy mit jelent, egyszerűen nem t...

2008 óta megduplázódott a felekezeti iskolában tanulók száma Átadták a Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumot.
Itt vannak a középszintű történelemérettségi megoldásai A középszintű írásbeli vizsgát több tízezren írták meg ma délelőtt. A megoldásokat Repárszky Ildikó, a Fazekas Gimnázium vezető tanára mutatja meg.
Matekérettségi: megoldások fél egykor élőben az Indexen Gerőcs László, a Trefort Gimnázium vezető tanára és Csapodi Csaba, az ELTE oktatója mutatja meg a középszintű feladatlap megoldásait.

Magyar diákoké a legmenőbb projekt A The Coolest Projects nemzetközi nagydíját nyerték el a budapesti Fazekas Mihály gimnázium programozó tanulói.
II. Erzsébet levelet írt a szombathelyi gimnázium tanulóinak A diákok nagy örömmel fogadták a királynő levelét.
Az Emmi csak akkor államosítja a nemzetközi hírű roma gimnáziumot, ha az iskola kéri Folytatódnak a tárgyalások a Dr. Ámbédkar Gimnázium fenntartójával.
A marosvásárhelyi magyar gimnázium miatt sivalkodnak a románok A magyarellenes megnyilvánulásairól ismert Népi Mozgalom Párt (PMP), a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC), valamint a marosvásárhelyi Unirea Főgimnázium és a főgimnázium szülői bizottsága ...