Leköpték Izraelben a lengyel nagykövetet

Leköpték Lengyelország Izraelben akkreditált nagykövetét. A diplomata éppen egy autóban ült Tel-Avivban, amikor az eset történt. A Varsóban azonnal elítélt incidens újabb szintre emelte a holokausztra való emlékezés, illetve az újraéledő lengyel antiszemitizmus miatt kitört lengyelizraeli vitát.

2019. május 15. 16:51

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Trump ott lesz Varsóban a világháborús megemlékezésen, Putyint nem hívták, mert agresszor Angela Merkel látogatása bizonytalan.

Az élet sava-borsa - V. évad 12. rész Elka magával akarja vinni Janeket Berlinbe, de a srác egyre jobban föltalálja magát Varsóban. Kötődik az apjához, és igyekszik egyengetni a kapcsolatot az apja és Anka között. Mania segít Janeknek mun...

Friss hírek
Elektromágneses támadással magyarázza a venezuelai kormány az országos áramszünetet Négy hónappal a tavaszi áramszünet-sorozat után Venezuela több, mint háromnegyedében újra nincs áram.
Trump segítene megoldani a kasmíri konfliktust Tárgyalni menne, nem fegyvert vinne az India és Pakisztán közötti konfliktuszónába.
Macron: 14 ország támogatja a francia-német elosztási mechanizmust Kérdés, pontosan mely országok hajlandóak részt venni az együttműködésben.
Több ezren tiltakoztak San Juan utcáin a kormányzó lemondását követelve Szexista, homofób, sértő üzenetváltások kerültek nyilvánosságra.
Bombafenyegetés ért több mecsetet és a Baloldal központját is Németországban Feltételezhetően neonáci szélsőségesek fenyegetőztek, de bomba nem volt sehol.
Az EU humanitárius segélyt küld a dél-ázsiai árvízkárosultaknak Az Európai Unió 10,5 millió euró humanitárius segély folyósításáról döntött a Dél-Ázsia-szerte pusztító áradások és földcsuszamlások miatt nélkülözők számára - közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Egyensúlytalan a lengyel-kínai kereskedelmi forgalom Az egyensúlytalan kereskedelmi forgalmat nevezte a lengyel-kínai kapcsolatok fő kihívásának Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter, miután kínai kollégáját Vang Jit fogadta hétfőn Varsóban.
Ezt közölték titokban Orbánnal Izrael készül a megelőző csapásra Az izraeli katonai- és hírszerzői közösségben komoly vita robbant ki arról, hogy Tel-Aviv végrehajtson-e megelőző csapást Irán nukleáris létesítményeire, amely vitában a megelőző csapás hívei kerekedt...

Top hírek:
Hét kalóz cipőt és pénzt lopott egy dél-koreai hajóról A legénység két tagja kisebb sérüléseket szenvedett.
Fehérbe öltözött civilek ütötték-vágták a tüntető hongkongiakat Erőszakos eseményekbe torkollt a hongkongi tüntetéshullám legújabb megmozdulása hétfőn hajnalban, a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel, egy civil csoport pedig megtámadta a demonstrálókat derül ki a South China Morning Post című hongkongi lap internetes felületén közölt tudósításból.
Hiába kértek segítséget a botokkal megvert tüntetők Egy központi vasútállomáson fehér pólót és egyenmaszkot viselő férfiak támadtak tüntetőkre.
Demokrata bizottsági elnök: Bizonyíték van Trump bűnösségére A héten két bizottság is meghallgatja Robert Muellert, Trump zaklatásnak véli a vizsgálatot.
A Nép Szolgája nagyot nyert Ukrajnában A Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mögött álló párt várhatóan nagy arányú győzelmét erősítik meg azok a hivatalos részeredmények, amelyeket hétfőn hajnalban tettek közzé Kijevben az előző nap megtartott előrehozott ukrajnai parlamenti választásokról jelentette az Unian ukrán hírügynökség.
Az EU humanitárius segélyt küld a dél-ázsiai árvízkárosultaknak Az Európai Unió 10,5 millió euró humanitárius segély folyósításáról döntött a Dél-Ázsia-szerte pusztító áradások és földcsuszamlások miatt nélkülözők számára - közölte az Európai Bizottság hétfőn.