Leköpték Izraelben a lengyel nagykövetet

Leköpték Lengyelország Izraelben akkreditált nagykövetét. A diplomata éppen egy autóban ült Tel-Avivban, amikor az eset történt. A Varsóban azonnal elítélt incidens újabb szintre emelte a holokausztra való emlékezés, illetve az újraéledő lengyel antiszemitizmus miatt kitört lengyelizraeli vitát.

2019. május 15. 16:51

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Sokaknak fáj már: Európában is példátlan, ami a magyar lakáspiacon történt Az európai fővárosok többségében nominális alapon a lakásárak dinamikus növekedése figyelhető meg 2009 óta, az ingatlanárak a vizsgált fővárosok közül mindössze Zágrábban, Varsóban és Bukarestben nem....

Hungarian Film Week starts in Israel The Hungarian Film Week, running until May 20 and showing Hungarian films in Tel Aviv, Haifa and Jerusalem, started in Israel on Sunday.
Magyar bulin mutatkozott be Tel-Avivban Pápai Joci Egész este türelmesen szelfizett az izraeli közönséggel, akik lelkesen üdvözölték a magyar fellépőt.
A magyar-lengyel közös történelemről nyílt kiállítás Varsóban Testvérnemzetek közös történelme címmel nyílt több budapesti gyűjteményből egyedülálló történelmi relikviákat felvonultató kiállítás hétfőn a Varsói Királyi Lazienki Múzeumban.
Világszerte növekszik az antiszemita támadások száma A Tel-Aviv Egyetem kutatása szerint az antiszemita indíttatású támadások száma világszerte növekedést mutat.
Varsóban oktatta a demokráciát Donald Tusk A lengyel alkotmány betartását szorgalmazta Donald Tusk Varsóban A lengyel alkotmány betartását szorgalmazta Donald Tusk, az Európai Tanács (ET) elnöke, volt lengyel kormányfő a Varsói Egy...

Gerincsérve és fájdalmai ellenére is kiutazik az Eurovízióra Freddie A 64. Eurovíziós dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik meg Tel-Avivban.
EU-ellenes jelszavakkal tüntettek Varsóban a radikális nemzetiek A Szuverenitás Menete nevű felvonulást civil szervezetek próbálták megakadályozni.
Varsó és Riga tart Moszkvától Oroszország jelenti a fő fenyegetést a Közép-Európa számára - jelentette ki Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter, hangsúlyozva, hogy lett kollégájával, Edgars Rinkevicsszel egyetétettek ebben...
Varsóban kampányolt az Öt Csillag vezére Az európai polgárok szükségleteire figyelő EP-frakciót ígért Luigi Di Maio.
Hat ok, amiért irigyelhetjük Varsót Harminc éve még jegyre lehetett kapni az élelmiszert, és egy szürke, kopott város volt, mára viszont Varsó a kontinens egyik legjobban fejlődő fővárosa. Itthon még mindig hajlamosak vagyunk lesajnálni...
Budapest-Varsó nagysebességű vasút: 1,1 milliárd lesz csak a tervezés 250-350 km/órás sebességgel száguldozhat majd az új vonat.