Növekszik a feszültség: sorra hagyják el a NATO-s kiképzők Irakot

Németország és Hollandia is bejelentette, hogy felfüggesztik az Iszlám Állam elleni nemzetközi koalíció kötelékében végzett iraki kiképző műveletének felfüggesztését, miután az amerikai...

2019. május 15. 19:40

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Benkő : Magyarország számára elsődleges prioritás a Nyugat-Balkán biztonsága Nem csak az Európai Unió, hanem a NATO számára is rendkívül fontos az illegális migráció megállítása tekintetében

Mike Pompeo az iráni fenyegetésről osztott meg információkat a NATO-val Szocsiba menet Brüsszelben is leszállt.
Irán nem enged Trumpnak, szembeszáll a nyomással Rosszabb a helyzet, mint az irak-iráni háború alatt, az amerikai katonai fenyegetésre válaszol Teherán.
Egy tanulmány szerint az USA nélkül Európa védtelen az oroszokkal szemben Ahhoz, hogy a NATO amerikai segítség nélkül megvédhesse Közép- és Kelet-Európa államait, 357 milliárd dolláros többletkiadás kellene.
Erdogan fogadta a NATO főtitkárát Nem sokkal korábban az amerikai alelnök válaszút elé állította Törökországot az orosz Sz-400-as légvédelmi rendszer vásárlása miatt: vagy fontos tagja marad a történelem legsikeresebb katonai szövetsé...
Titkos Facebook-csoportokban szervezik Szíria és Irak műkincseinek elrablását Szíriából és Irakból kicsempészett műkincsek eladását és felvásárlását bonyolítják a Facebookon illegális műkincs-kereskedelemmel foglalkozó hálózatok - derült ki a BBC riportjából.

Pozitívan értékelhető mind az EU-, mind a NATO-tagság Múlt héten kerekasztal-beszélgetést rendeztek a NATO megalakulásának évfordulója alkalmából.
Stabilitást és biztonságot sugárzott a NATO az elmúlt 30 évben Kerekasztal beszélgetést rendeztek a Külügyi és Külgazdasági Intézetben.
Amerikát aggasztja a kémgyanús orosz bank budapesti nyomulása Magyarország elkötelezett NATO-tag, de vannak tisztázandó kérdések Ukrajna kapcsán - vélte az Indexnek adott interjúban az Atlantic Council alelnöke.
Egy kormánypárti magyar politikus a jogállamiságot méltatta Így vágott vissza Németh Zsolt az amerikai kormány különmegbízottjának, aki felszólította Magyarországot, hogy ne blokkolja tovább Ukrajna törekvéseit a NATO felé.
A NATO kihívásairól tanácskoztak Ankarában A NATO kihívásairól és biztonsági kérdésekről tanácskozott pénteken Ankarában Mevlüt Cavusoglu török, Jacek Czaputowicz lengyel és Teodor Melescanu román külügyminiszter.
Sérülten is mentett Trafi Trafi kutyáról sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy ne lenne sokoldalú. Mentési, terápiás és vakvezetői feladatokat is ellát, nemrégiben pedig a NATO-t is lenyűgözte egy romániai gyakorlat...