Privatizált űrállomás?

A NASA a múlt héten ambiciózus tervekkel állt elő, ami a Nemzetközi Űrállomás kereskedelmi hasznosítását illeti.

2019. június 12. 7:15

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Ma küldi fel az űrbe a NASA az új atomórát, amitől sok mindent remélnek a tudósok Végül nem június 22-én, hanem június 24-én, azaz ma küldheti fel az űrbe azt a szerkezetet a NASA, amely fontos tudományos célokat szolgál. Egy atomóráról van szó, de nem az időt mérik majd vele.

Már harmadik éve hízik az egyik legfontosabb grönlandi gleccser Harmadik egymást követő évben hízik a grönlandi Jakobshavn-gleccser, a világ leggyorsabban mozgó és leggyorsabban zsugorodó gleccsere - állapították meg a NASA bolygókutató intézete, a pasadenai Jet ...
A NASA legújabb mélytengeri expedíciójában egy magyar kutató is részt vett Az extrém környezetben végrehajtott műveletek küldetése során űrhajósokat, mérnököket, különböző kutatókat küldenek a világ egyetlen tengeralatti kutatóállomására, az Aquariusra.
Magyar kutatónő vett részt a legújabb NASA-expedícióban Tíz napot töltöttek el mélytengeri környezetben, 19 méterrel a víz alatt.
Szélvédő helyett 4K tévé lesz a NASA X-59 repülőjén Szuperszonikus sebességnél nagyon oda kell figyelni az aerodinamikára.
Beindultak a találgatások, miután kiderült, hogy nőt küld a NASA a Holdra Női űrhajóst küldene fel a Holdra a NASA az Artemis-misszió keretében, megkezdődtek a találgatások az asztronauta kilétét illetően.

Élőben is kipróbálja a NASA az első zöld rakéta-üzemanyagot Újítana az űrügynökség, az új üzemanyag környezettudatosabb és biztonságosabb lehet, mint a jelenleg használt.
680 méterre van: soha ilyen közel nem járt még űrszonda egy száguldó kisbolygóhoz Rekordközelségbe került a Bennu kisbolygóhoz az OSIRIS-REx űrszonda - jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A szonda megdöntötte a csillagászati objektumhoz legközelebbi röppályán moz...
NASA: 20-30 milliárd dollár kell az Artemis programra Az amerikai űrkutatási hivatalnak 20-30 milliárd dollárra lesz szüksége a következő öt évben Hold-programjának megvalósítására - közölte Jim Bridenstine, a NASA igazgatója a CNN amerikai hírteleví...
A te konyhádban is ott van, amit a Jupiter holdján találtak A NASA ismét nagy bejelentést tett.
Ötven éve keresik, most végre megtalálhatták a NASA elveszett ereklyéjét Fél évszázada az űrben kering.
Egyszerre lehet zöldebb és hatékonyabb a NASA új rakéta-üzemanyaga Június végén tesztelik, 50 százalékkal hosszabb utakban és biztonságosabb használatban bíznak.