Megtalálhatták a NASA 50 éve elveszett űreszközét, a Snoopyt

Az Apollo10 elveszett holdkompját régóta keresik, egy Nick Howes nevű csillagász és csapata most azonban azt állítja, 98 százalékig biztosak benne, hogy azonosították az űrben keringő eszközt.

2019. június 12. 9:33

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Hobbiból készült el a 18 ezer égitestet ábrázoló térkép A Washingtoni Egyetem doktorandusz hallgatója, Eleanor Lutz a NASA és más űrkutató ügynökségek nyilvánosan elérhető adatbázisaiból összeszedte a Nap körül keringő égitestek összesen mintegy 18 ezer d...

Már harmadik éve hízik az egyik legfontosabb grönlandi gleccser Harmadik egymást követő évben hízik a grönlandi Jakobshavn-gleccser, a világ leggyorsabban mozgó és leggyorsabban zsugorodó gleccsere - állapították meg a NASA bolygókutató intézete, a pasadenai Jet ...
A NASA legújabb mélytengeri expedíciójában egy magyar kutató is részt vett Az extrém környezetben végrehajtott műveletek küldetése során űrhajósokat, mérnököket, különböző kutatókat küldenek a világ egyetlen tengeralatti kutatóállomására, az Aquariusra.
Magyar kutatónő vett részt a legújabb NASA-expedícióban Tíz napot töltöttek el mélytengeri környezetben, 19 méterrel a víz alatt.
Szélvédő helyett 4K tévé lesz a NASA X-59 repülőjén Szuperszonikus sebességnél nagyon oda kell figyelni az aerodinamikára.
Beindultak a találgatások, miután kiderült, hogy nőt küld a NASA a Holdra Női űrhajóst küldene fel a Holdra a NASA az Artemis-misszió keretében, megkezdődtek a találgatások az asztronauta kilétét illetően.

Élőben is kipróbálja a NASA az első zöld rakéta-üzemanyagot Újítana az űrügynökség, az új üzemanyag környezettudatosabb és biztonságosabb lehet, mint a jelenleg használt.
680 méterre van: soha ilyen közel nem járt még űrszonda egy száguldó kisbolygóhoz Rekordközelségbe került a Bennu kisbolygóhoz az OSIRIS-REx űrszonda - jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A szonda megdöntötte a csillagászati objektumhoz legközelebbi röppályán moz...
NASA: 20-30 milliárd dollár kell az Artemis programra Az amerikai űrkutatási hivatalnak 20-30 milliárd dollárra lesz szüksége a következő öt évben Hold-programjának megvalósítására - közölte Jim Bridenstine, a NASA igazgatója a CNN amerikai hírteleví...
A te konyhádban is ott van, amit a Jupiter holdján találtak A NASA ismét nagy bejelentést tett.
Ötven éve keresik, most végre megtalálhatták a NASA elveszett ereklyéjét Fél évszázada az űrben kering.
Egyszerre lehet zöldebb és hatékonyabb a NASA új rakéta-üzemanyaga Június végén tesztelik, 50 százalékkal hosszabb utakban és biztonságosabb használatban bíznak.