Talány Akusztik a Belvárosi Fesztiválon: koncert-színház a Vígadó téren

A Vígadó téri helyszín kiemelkedő programja a vasárnapi Talány Akusztik koncert-színház (18:30-kor), melynek vendégei: Kálloy Molnár Péter és Dúzsi Tamás.

2018. május 25. 21:06

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Két és félmilliárdból tervezik meg a kisföldalatti korszerűsítését Növelik az állomások kapacitását, lift és Vigadó téri állomás is lesz.

Friss hírek
A világ eddigi legősibb sajtjára bukkantak Egyiptomban Tehéntej és juh- vagy kecsketej keveréke alkotja a világ legrégebbi keménysajtját, amelyre az egyiptomi Szakkarában bukkantak a Kairói Egyetem régészei egy előkelőség sírjának feltárásakor.
Miért köszönünk hallót a telefonba? A különös szó több etimológiája is közszájon forog, a nyelvtani okok mellett azonban egyes feltalálók személyes preferenciája és a korai telefonvonalak zajossága is szerepet játszott a nemzetközi halló elterjedésében.
A hittérítőknek köszönhetően majdnem eltűnt Hawaiiról a szörf Hawaii és a polinéz szigetvilág férfi és női lakosai legalább az 1600-as évektől kezdve szörföznek, ám nem kizárt, hogy ennél még korábban meglovagolták már deszkáikon a hullámokat. Bár a keresztény misszionáriusok valamiféle pogány cselekedetet látva ebben megpróbálták betiltani a 19. században a szörföt, többek között egy hawaii hercegnőnek hála ez mégsem sikerült.
Steve McQueen megkapta a díjat, amit korábban Tarantino, Boyle és Nolan Az Oscar-díjas rendező újabb rangos elismerést zsebelt be.
Új csatornát indítana az ATV Maradna a markáns közéleti profil, de növesztenének és szórakoztató lábat is, nyilatkozta a csatorna vezérigazgatója.
A kiéheztetés lassú, de biztos fegyverével kényszerítette térdre Ausztriát Mátyás király Nem találunk egyetlen fejezetet sem a magyar történelemben, ahol Ausztria tetemes része köztük Béccsel magyar hódítás áldozatává vált volna. Ilyen először és utoljára Mátyás király (1458-1490) uralkodásának utolsó évtizedében fordult elő, amikor 531 évvel ezelőtt, 1487. augusztus 17-én Bécsújhely elfoglalásával pontot tett ausztriai hódításai végére.

Egy meccs, két gól, két súlyos sérülés a siófoki kapus mutatója Molnár Péter se magát, se az ellenfelet, se saját csapattársát nem kímélte, amikor kijött a kapujából. Sárgát sem kapott.
Korán elkezdődhet a szüret a tokaji borvidéken A megszokottnál jóval korábban, már augusztusban megkezdődhet a hagyományos szőlőfajták szüretelése Tokaj-Hegyalján - közölte Molnár Péter, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke kedden az MT...

Top hírek:
Itt van végre a Ruben Brandt izgalmas, magyar nyelvű trélere Közel három éven át készült Milorad Krstic Ezüst Medve-díjas animációs akció-thrillere.
Ezzel a harcművész színésszel játszatja el Tarantino Bruce Lee-t - videó Mike Moh lenyűgöző edzésvideóval tisztelgett példaképe előtt.
Nem Aretha Franklin fotóját tette be a halálhíréhez a Fox News Két fotót is felhasználtak, az egyiken nem Aretha Franklin volt látható, és még a magyarázkodásuk sem stimmelt.
A torinói múmia másfélezer évvel tolta korábbra az egyiptomi balzsamozás történetét Az eddig véltnél nagyjából 1500 évvel korábban is bebalzsamozták már a halottaikat az ókori egyiptomiak - állapították meg a kutatók a Journal of Archaeological Science című folyóiratban publikált tanulmányukban, amelyből az is kiderül, hogy a gyakorlat sokkal nagyobb területen terjedt el, mint azt eddig gondolták.
Adj nekem lelkeket, minden mást vegyél el! így indított el Don Bosco a szalézi rendet 203 éve, 1815. augusztus 16-án született Bosco Szent János, ismertebb nevén Don Bosco olasz katolikus pap, a Szalézi Szent Ferenc Társaság megalapítója, a katolikus népnevelés és szociális gondoskodás nagy alakja.
A középkorban azt hitték, hogy a bárányok akár fán is nőhetnek A középkori Európa nem volt híján a különös hiedelmeknek. Jó példa erre a zöldségbárány legendája, amely szerint Ázsiában él egy növény, amely finom húsú, értékes gyapjút növesztő bárányokat hajt magából.