A művészet templomai Hitler kontra Picasso

A művészet templomai című ismeretterjesztő mozifilm-sorozat következő epizódja a hitleri diktatúra művészet-üldözését veszi górcső alá.

2018. május 31. 14:33

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Ezért nem nősült meg Hitler, inkább fiatal színésznőkkel cicázott Karl Wilhem Krause könyvéből megtudható, miért nem nősült meg soha a náci szörnyeteg, Adolf Hitler.

Láttál már festményt, ami nem létezik? Ha nem, ezt a Picasso-képet nézd meg Picasso egy festménye nagy meglepetést okozott.
Gyakrabban láthatnak majd Hitler-bajszot a németek Adott esetben már horogkeresztek is megjelenhetnek a videojátékokban.
Hitler találta ki, a kommunisták fejezték be, és most összedől A náci munkások üdülőparadicsoma, Prora 10 ezer szobával a világ legnagyobb szállodája lett volna. 80 év alatt volt laktanya és menekülttábor is, de most úgy néz ki, a megalománia örök mementója marad...
Németország megszüntette a náci szimbólumok tilalmát a számítógépes játékokban Vagy a történelmi hűségre vágyó gamerek számának növekedése, vagy a számítógépes játékokat gyártó cégek lobbierejének megnövekedése miatt, de Németország feloldotta a náci jelképekre és Hitler bajusz...
Deadpool 2 - nézhető a bébi Hitler jelenet, ami új befejezést is kapott A Deadpool 2 mozis verziójába nem fért bele ez a poén, de a bővített kiadásban természetesen azért akad neki hely.

Pár nap alatt hidegháborús lett a hangulat két szomszédunk között Az utóbbi időben sokat javultak a szerb-horvát kapcsolatok, most viszont a horvát elnöknő lemondta belgrádi látogatását, miután a szerb elnök Hitler és Horvátország között vont párhuzamot. Mi történt?
Tíz elfeledett Picasso-festményt rejtett az utolsó iráni sah kincstára Egy új kiállításra készülődve és a múzeum raktárépületeinek felújítása alatt számtalan elfeledett műalkotásra, köztük Picasso tíz művére bukkantak a Teheráni Kortárs Művészeti Múzeum (Tmoca) gyűjtemén...
Picasso tíz elfeledett művére bukkantak Teheránban Egy új kiállításra készülődve és a múzeum raktárépületeinek felújítása alatt számtalan elfeledett műalkotásra, köztük Picasso tíz művére bukkantak a Teheráni Kortárs Művészeti Múzeum (Tmoca) gyűjtemén...
A náci-zsidó a pokolban rohad Hitler írták fel Elie Wiesel máramarosszigeti szülőházára A román rendőrség vizsgálatot indított.
12 évig izgult a győzelemért, amit megszerzett A tőrvívó Elek Ilona Hitler előtt nyert először, ő a magyar sport első olimpiai bajnoknője. A háború után 41 évesen védte meg a címét. 70 éve történt.
Új-Svábföld az Antarktiszon: Hitler elfeledett expedíciója Köztudomású, hogy Adolf Hitler a Lebensraum (élettér) jelszavával indokolta hódításait Lengyelország és a Szovjetunió felé. Területi törekvéseinek egy fejezete azonban mára csaknem elfeledetté vált: a...