Jövőre tovább nő az állami funkciók súlya a büdzsé kiadásaiban

Jövőre az államháztartásban az ideinél több pénz jut a legtöbb fő területre, egyedül az államadóssággal kapcsolatos kiadások csökkennek, arányaiban a működési funkciókra több, a jólétiekre ugyanannyi, a gazdasági funkcióra kevesebbet fordítanának a parlament honlapjára szerdán felkerült 2019. évi költségvetési törvényjavaslat szerint.

2018. június 13. 20:08

A cikk folytatása...Friss hírek
Teljesen lefagyott a magyar jogrendszer a transzszexuális menekülttől Mivel saját országában üldözték transzszexualitása miatt, Magyarországra menekült - itt azonban csak magyaroknak tudják átvezetni a nem- és névváltoztatását. Az Alkotmánybíróság megállapította: a jogalkotó nem szabályozta a jogszerűen letelepedett nem magyar állampolgárok névváltoztatási eljárását, ami diszkriminatív helyzetet eredményez - az Országgyűlésnek még idén orvosolnia kell mulasztását.
A jegybank nem félti az árstabilitást Megemelte inflációs prognózisát a Magyar Nemzeti Bank a márciusi várakozásaihoz képest: az idén 2,5 helyett 2,8%-os, jövőre 2,9 helyett 3,1%-os éves átlagos drágulást jósolnak a szakértők. Az...
79 milliós bírságot kapott az Erste Bank az MNB-től Az MNB összesen 79 millió forint bírság megfizetésére és a feltárt jogsértések megszüntetésére kötelezte csoportvizsgálatának lezárása során az Erste Bankot, az Erste Jelzálogbankot, az Erste...
Itt a nagy spagettiteszt: megvan, mit ehetnek a gluténérzékenyek Az év hatodik Szupermenta terméktesztjén a gluténmentes spagettiket ellenőrizte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Októbertől kevesebb lakáshitelt kaphat, aki kockáztat Ha az ősszel életbe lépő új szabályok szerint egy átlagfizetéssel 20 éves futamidőre veszünk fel kölcsönt, és a kamatokat 10 évig befixáljuk, akkor akár 16-17 millió forintos lakáshitelt kaphatunk. Ha viszont a 20 éves futamidejű kölcsönünk törlesztőrészletét maximum öt évre szeretnénk fixálni, akkor egy átlagfizetéssel csak 10 millió forintos hitelre lehetünk jogosultak.
Börtönbe megy a csaló bankvezér, aki tönkretett egy egész országot Egy 7,2 milliárd eurós csalásban való részvételért 6 éves börtönbüntetést kapott David Drumm, az Anglo-Irish Bank (AIB) egykori vezérigazgatója - írja a Guardian. 2008-ban, a pénzügyi válság idején...

Top hírek:
Saját részvényeket adott el az OTP Saját részvény tranzakcióról számolt be a tőzsde oldalán a magyar bank.
Kim Dzsongun ígéretet tett - megnyílt a jövő Észak-Korea előtt? Nagy egyetértésben zajlott az észak-koreai-kínai találkozó.
Itt az európai válasz Trump védővámjaira Az EU és az oroszok sem hagyják szó nélkül az amerikai intézkedéseket.
Európában bővít a Tesla ki nem találod, hova építhet gyárat Nagyon úgy tűnik, hogy a németek gyárthatnak majd akkumulátort Musknak.
D.A.S. JogSzerviz: alternatív vitarendezés, a pereskedés elkerülése A közvetítéssel rendezhető viták köre meglehetősen széles kört ölel fel.
Ilyen időre számíthatunk Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: