Paks II. garantálja a környezet tisztaságát

Az atomerőmű építése mintegy 10 ezer embernek ad munkát - mondta Süli János miniszter.

2018. augusztus 10. 18:24

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A Paks II. Atomerőmű referenciablokkja atombiztosan üzemel Magyarország jól döntött, amikor a két új, orosz VVER-1200 típusú blokk megépítése mellett tette le a voksát.

A legmodernebb reaktor lesz Paks II. szíve Az oroszországi Leningrád II. atomerőműhöz nagyban fog hasonlítani.
Célvonalnál a minta-atomerőmű Néhány egyeztetés maradt hátra az orosz villamosenergetikai rendszerirányítóval, és kereskedelmi üzembe áll az az atomerőmű, amelyet a Paks II beruházás mintájaként tartanak számon.
Társadalmi érdek Paks II A paksi atomerőmű jelenleg működő négy blokkja nélkül legalább 40 százalékkal drágább lenne a villamos energia Magyarországon jelentette ki Süli János egy friss számítás alapján.

A miniszter ígéri, 2032 előtt átadják Paks II-t Állítólag felmerült Süli János Paks-miniszter leváltása a csúszás miatt.
Népszava: Akár 2032-ig is csúszhat a Paks II átadása Egyre jobban tolódik a kormány gigaberuházása, bár az államtitkár szerint tartani tudják majd a határidőket.
Süli János a kormányzati rekorder: 354 százalékkal keres többet mint tavaly Egy év alatt átlagosan 116 százalékkal nőtt az állami vezetők bére.
Süli János: a paksi atomerőmű építése miatt Magyarországnak nincs hiteltartozása A tárca nélküli miniszter arról is beszámolt, hogy a hitelből eddig lehívott mintegy 78 millió euró az atomerőmű építés eddig igazolt 98 millió eurós költségének a 80 százaléka.