Európa legszuperebb folyópartja lehetne a Római, de a fővárost csak a gát érdekli

Nem épült, és egyhamar nem is épül mobilgát a Rómain, a fővárosi vezetés pedig láthatóan nem foglalkozik az egyre nyilvánvalóbb igénnyel, amelyet a városlakók formálnak a város egyik utolsó természetes folyóparti szakaszának birtokba vételére. A helyi civil közösség úgy döntött, maguk veszik kezükbe a Római-part sorsát.

2018. szeptember 25. 17:35

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Aki kérdez: a budapestiek. És aki válaszol: Tarlós István Közmeghallgatást tartott a főváros a hangos repülők, a Városliget és a Római-part kérdéseiben. A válaszok mérsékelt sikert arattak.

Kiemelt védelmet kapott a római Colosseum Olaszországban mindenekelőtt a turisták millióit vonzó régészeti emlékek védelmét erősítették tovább a strasbourgi lövöldözést követően, az elsők között a római Colosseum és az ezzel szomszédos Forum ...
Boldoggá avatott a római katolikus egyház tizenkilenc vértanút Algériában A szerzetesek, valamint Pierre Claverie, egy merényletben meggyilkolt volt oráni püspök és tizenegy további katolikus hitvalló vértanúságát januárban ismerte el az egyház.
Így gyászolta Bernardo Bertoluccit Sharon Stone és Richard Gere - fotók A római Argentina Színházban rendezték a megemlékezést.
Kitalált betegség a K-szindróma Több tucat ember életét mentették meg római orvosok a második világháború idején egy kitalált betegséggel. A rejtélyes K-szindróma története végül csak a 21. század elején kapott széles körű nyilvános...
A Kiégő Izzók magyar vizuális csoport fényinstallációja Rómában A Kiégő Izzók magyar vizuális csoport Fracture nevű fényinstallációjával ünnepli Szent Luca (Santa Lucia) napját a Római Magyar Akadémia (RMA).

Róma karácsonyfája idén is a legcsúnyábbak közé tartozik A római Velence tér közepén felállított 23 méteres fenyő ezúttal nincs elszáradva, viszont ágai sincsenek.
Poncius Pilátus nevét fedezték fel egy kétezer éves gyűrűn Poncius Pilátus római helytartó nevét fedezték fel a kutatók egy több mint kétezer éves rézgyűrűn.
A magyarok megtették, ami Nagy Sándornak sem sikerült Szűkössé váltak már Meotisz mocsarai a 108 hun-magyar nemzetségnek, ezért új hazát foglaltak maguknak: Szittyaországot, amelybe korábban a római császárok és Nagy Sándor bicskája is beletört.
Biztos, hogy indul az uniós eljárás az olaszok ellen Az európai uniós tagállamok támogatják a túlzottdeficit-eljárás megindítását Olaszországgal szemben a római kormány aggályosnak minősített jövő évi költségvetési tervezete miatt - közölték uniós...
AS Roma - Real Madrid 0-2 Videó AS Roma - Real Madrid 0-2 Videó hir spanyol bl Bajnokok Ligája foci AS Roma Real Madrid panucci sze, 11/28/2018 - 00:...
A Lazio a 94. percben mentett pontot az AC Milan ellen - videó A római csapat Joaquin Correának köszönhetően nem bukott újabb rangadót a Serie A-ban.