Újabb könyvet ír a Goncourt-díjas Michel Houellebecq

A kortárs francia irodalom egyik legismertebb és legellentmondásosabb alakja egyelőre csak annyit árult el, hogy regényről van szó.

2018. október 11. 18:23

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Goncourt-díj: A bukott francia kultuszminiszternő kiadója győzött Nincs meglepetés: Macron rekordnépszerűtlen Franciaországban, de kegyeltjei feltűnően sikeresek.

Friss hírek
Kijavította a Hírcsárda a Ripost tüntetőket gyalázó címlapját Orbán, Tiborcz, Kósa, Rogán, és Kocsis Máté kerültek a tüntetők helyére
Hippolyt, a lakáj a Turay Ida Színházban Eisemann Mihály - Zágon István - Nóti Károly zenés vígjátéka - premier december 15-én.
Korábban jártak a skótok Amerikában, mint eddig gondoltuk A történészek mindezidáig úgy tudták, hogy egy Gift of God névre keresztelt bárka volt az első Skóciából útrakelő hajó, amely eljutott az Újvilágba 1600-ban. Most azonban egy kutató a szerencsés véletlennek köszönhetően rábukkant a William nevű kereskedőhajó útjának nyomaira.
Egy rendőri agresszió anatómiája: bevitték, megfélemlítették, pedig ott sem volt A NER a héten nem csak az Országgyűlésben hekkelte meg a törvényességet, az elmúlt napokban az utcán is sor került aggályos eseményekre. Szerdán éjjel egy ismert hazai alternatív rockzenész is bekerült a szórásba. Történetét a hvg.hu-nak mesélte el.
A nap fotója Színház a legkisebbek számára Góbi Rita, Lábán-díjas koreográfus Ül, áll, fekszik címmel, Fekete Ágnes főszereplésével 1-3 éves gyerekek számára rendezett előadást a Griff Bábszínházban. [...] Bővebben!
Elárverezik a szerződést, amelyet Marx írt alá a Tőke kiadásáról Több mint 120 ezer euróért kelt el egy párizsi aukciósház árverésén az a szerződés, amelyet Karl Marx írt alá Tőke című kötet francia kiadásáról.

A bevándorlás elfogadtatása vagy a bukott kultuszminiszternő kiadója győz? Holnap osztják a világ egyik legfontosabb irodalmi kitüntetését, a Goncourt-díjat.

Top hírek:
Amikor még a fideszesek is a pokol tornácán söröztek 30 éve nyílt meg a Fekete Lyuk 1988-ban a Golgota utcában megnyílt egy igen hamar kultikussá vált hely, ahol a punkok, az alterosok és a metálosok koncertlehetőséget kaptak, és hajnalig lehetett szórakozni rendőrségi razzia nélkül. Ma egy egyház tulajdona az épület, a vad koncertek helyén nyugdíjasklub működik, és az elnevezése Fehér Lyuk.
Adventi irodalmi naptár - december 14. Közeledik a karácsony. Szépirodalmi adventi kalendáriumunkban minden reggel egy-egy magyar író, költő versével, novellájával, meséjével indulunk neki a napnak. Tartson velünk a 24 napon át, keresztül-kasul a magyar irodalom évtizedein és évszázadain!
Dinoszaurusztól az eredeti Micimackó-térképig: ezekért fizettek milliókat az idén Fantasztikus tárgyak kerültek idén is kalapács alá, és még fantasztikusabb, hogy mennyi pénzt fizettek ezekért az emberek. Aukción eladták például Stephen Hawking kerekesszékét, apró holdkőzeteket és egy dinoszaurusz-csontvázat is.
Víz alatti múzeumot építenek a kétezer éves civilizáció kincseinek Az inkák előtt virágzott az Andok egyik legnagyobb kultúrája. A bolíviai kormány most különleges múzeumot épít a részben víz alá került város leleteire.
Irodalmi magasságokba emelte az uszítást a Ripost Lev Tolsztoj-idézettel adja meg a hangulatot a tüntetéshez a lap.
Mániákusan igyekezett kijavítani műveltségbeli hiányosságait az első amerikai elnök 219 éve, 1799. december 14-én halt meg George Washington, az Egyesült Államok első elnöke. Már életében több város kapta a Washington nevet, később róla nevezték el az amerikai fővárost és egy államot is.