Libalakomák, újbor: Esztergomban is megülik Szent Márton napját

Tours-i Szent Márton ünnepnapjához, november 11-hez számos népszokás, néphit kapcsolódik. Márton nap a negyven napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ma is sok helyen tartanak táncos mulatságot, ahonnan persze nem hiányozhat a jó libafogás és az újbor sem.

2018. november 8. 19:49

A cikk folytatása...Friss hírek
Borzongás Az ünnepelt filmrendező, Ujj Mészáros Károly egy japán tündérmese után most a skandináv thrillerek sötét világába kalauzolja a nézőt.
Vérfagyasztó mellékhatást idézett elő az életmentő agyműtét a csecsemőnél Sokan démonnak csúfolják a beteg kisfiút.
Ilyen egy igazán jó meccsélmény Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!
Az ÁSZ megküldte jelentéstervezetet a Párbeszédnek és a Momentumnak Az Állami Számvevőszék felszólította a két párt vezetőjét, hogy soron kívül gondoskodjanak a hivatkozott törvényi előírásoknak megfelelő elérhetőség biztosításáról.
Gulácsi Pétert méltatják Németországba A magyar válogatott kapusának teljesítményével nagyon elégedettek a Bundesligában, de ez nem is csoda hat "clean sheettel" a háta mögött.
Síneken veszteglő kocsiba rohant a vonat Hajmáskéren Az autó egy utcába sodródott az ütközéstől.

Top hírek:
Egy héten át ingyenes orvosi rendelés lesz a római Szent Péter téren 16 ezer hajléktalan élhet Rómában.
Sallói Dániel duplázott az MLS főcsoport-elődöntőjében - videó A magyar támadó csapata, a Kansas City 5-3-as összesítéssel jutott tovább.
Rakétákkal támadta Izrael Gázát egy izraeli katona halála miatt Balul sikerült egy izraeli kommandós akció.
ByeAlex nagy bajba került az X-Faktor mentorházában - Csalódnia kellett a zenekarokban Puskás Peti fiúk és ByeAlex zenekarok csapata is összeállt a mentorházban.
Egyszerű csoda ez volt Suzanne Vega Budapesten Pályafutása legjobb dalait hozta el a MOM Sportba minden idők egyik legfontosabb női popszemélyisége és dalszerző-énekese. Tudtuk, hogy mire számíthatunk és úgy is lett.
Ha az Öbölben nem leszel aranyjelvényes, akkor marad a gatyafoltozó verseny Az Újpesti-öböl sok kajakos és kenus otthonaként szolgált, az 1963-ban alakult KSI vízitelepén is ezrek eveztek, de nemcsak a versenyzésről szólt a gyerekek élete. Míg az Öböl-kört húzták, addig az edzők szabadegyetemet tartottak. Wichmann Tamás Eb-győzelme a moziban is ment, mindenki olyan kiállású akart lenni, mint ő.