Raportorul special al ONU pentru minorităţi s-a informat la Târgu Mureş despre situaţia învăţământului maghiar din România

Bucureşti, joi, 6 decembrie 2018 (MTI) - Fernand de Varennes, raportorul special al ONU pentru minorităţi, s-a informat la Târgu Mureş despre situaţia învăţământului maghiar din România, şi a purtat discuţii cu politicieni maghiari din România şi specialişti din domeniul educaţiei.

2018. december 6. 19:15

A cikk folytatása...Friss hírek
A GKI a rabszolgatörvényről: nyugaton folyamatosan csökken a munkaidő Kelet-Európában többet kell dolgozni, mint nyugaton.
Theresa May: a vezetőváltás leállíthatja a Brexit-folyamatot A Konzervatív Párt illetékes bizottságának vezetője bejelentette: összegyűlt a kormányfő elleni bizalmi szavazás kiírásához szükséges számú képviselői beadvány.
Példátlan cirkusz a parlamentben Az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői, valamint függetlenek a parlament szerdai üléskezdése előtt felsorakoztak az elnöki emelvény, valamint az előtte lévő szónoki pulpitus körül, mindkét oldalról elállva a feljárat útját.
Megszólalt a két kisfiát cserbenhagyó nő Már bánja tettét. Gyermekei csaknem kihűltek. 
Lenyűgöző fotó: elkészítette az első igazi szelfit a Marson állomásozó InSight A NASA robotgeológusa korábban is készített már szelfit magáról, de a mostanin a robot "teste" és a körülötte lévő munkaterület is látható.
Új autóbuszok készülnek Debrecenben Új elővárosi autóbuszok készülnek az ITK Holding debreceni gyárában, amelynek második prototípusát, a Reform 501 LE elővárosi járművet kedden mutatták be.

ENSZ különmegbízott: nem kommentálja a kisebbségek helyzetét A Kárpát-medence kisebbségi magyar közösségeinek helyzetével ismerkedett Fernand de Varennes, az Egyesület Nemzetek Szervezete (ENSZ) kisebbségügyi különmegbízottja.

Top hírek:
Terrortámadás a strasbourgi karácsonyi vásárban: három halott, az elkövető még mindig szökésben A karácsonyi vásár közelében kezdett lövöldözni egy hatóságok előtt már ismert személy, akinek sikerült elmenekülnie. A gyanúsítottat nagy erőkkel keresik.
Ez lesz az új telefonos divat? Itt a világ első lyukasztott kijelzős mobilja Viszlát, szenzorsziget: a korábbi híreknek megfelelően a Samsung bejelentette az első, Infinity O kijelzős telefonját. Ezen már ott van a kameralyuk.
Egy közúti és egy biciklishidat is építenek a szlovák határra Az egyik a Duna, a másik az Ipoly felett fog ívelni.
Vadai szerint Kövér lef*szozott egy MSZP-s képviselőt hétfőn a parlamentben Kövér hirtelenjében nem tudta, hogy hívják Varga Lászlót, ezért rákérdezett, hogy ki az, aki éppen üvöltözik. Hogy pontosan milyen szót használt Vargára, azt mindenki eldöntheti maga.
Halálos drog: a debreceni díler tudta, hogy veszélyes A díler olyan erős drogot adott el, amitől egy ember meghalt, hatan pedig életveszélyes állapotban kórházba kerültek. A Kékfény riportja.
Lövöldözés történt Strasbourgban - több halott, több sérült Lövöldözés volt kedd este Strasbourg belvárosában, egy karácsonyi vásár közelében, többen (7 súlyos, 4 könnyebb) megsebesültek, legkevesebb két ember pedig meghalt. Az elkövetőt még nem kapták el. Mozgósították a városban a biztonsági szolgálatokat. Közben, sajtóinformációk szerint bekerítették a 29 éves helyi, radikalizálódott támadót.