Nagy a baj, elromlott a Hubble egyik legfontosabb műszere

Egy rejtélyes hiba miatt ideiglenesen nem üzemel a Hubble széles látószögű kamerája, amely az egyik legfontosabb eszköz, hogy az űrtávcső élvezhető képet tudjon készíteni felfedezéseiről.

2019. január 11. 14:03

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Itt megnézheti nagyban: 665 000 000 pixeles képet készített a Hubble a szomszédos galaxisról Az eddigi legrészletgazdagabb felvételt készítette a Triangulum-galaxisról, a Tejútrendszer egyik szomszédos csillagrendszeréről a Hubble űrteleszkóp.

Gyönyörű képet lőtt a Hubble egy szomszéd galaxisról Ez az eddigi legrészletgazdagabb felvétel a Triangulum-galaxisról.
Részletgazdag felvételt készített a Triangulum-galaxisról a Hubble A Tejútrendszer egyik szomszédos csillagrendszeréről készült felvétel.

Meghalt a Hubble űrtávcső anyja A NASA első vezető beosztású nője, Nancy Grace Roman 93 éves volt.
Meghalt a Hubble űrteleszkóp anyja, Nancy Grace Roman Hosszan tartó betegség után, karácsony első napján, életének 93. évében meghalt Nancy Grace Roman csillagász, a NASA egyik legfontosabb terveztője és első vezető beosztású női kutatója.
Meghalt a NASA legendás női kutatója A Hubble anyjaként ismert Nancy Grace Roman 93 éves volt.
Talált egy bolygót a Hubble, ami szó szerint elpárolog Hiába "ünnepelhette" az idei évben már a 28. születésnapját a Hubble űrteleszkópja, a távcső még a mai napig is folyamatosan kémleli a világűrt újabb bolygók után kutatva. Most úgy tűnik, találtak ve...