Nagy a baj, elromlott a Hubble egyik legfontosabb műszere

Egy rejtélyes hiba miatt ideiglenesen nem üzemel a Hubble széles látószögű kamerája, amely az egyik legfontosabb eszköz, hogy az űrtávcső élvezhető képet tudjon készíteni felfedezéseiről.

2019. január 11. 14:03

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A NASA egyik legfontosabb projektjét kaszálhatják el A Hubble utódja lehetett volna, de egyáltalán nem kapott rá pénzt az űrügynökség.

Félperces ambient számot csinált a NASA a Hubble űrteleszkóp egyik képéből
A mi kis falunk: megmérték a Tejútrendszer tömegét Megmérte a Tejútrendszer tömegét a Hubble és a Gaia űrteleszkóp: több misszió eredményeként szerzett információk szerint a Földnek otthont adó galaxis becsült tömege 1,5 ezer milliárd Napénak felel m...
Megmérték a Tejútrendszer tömegét Megmérte a Tejútrendszer tömegét a Hubble és a Gaia űrteleszkóp: több misszió eredményeként szerzett információk szerint a Földnek otthont adó galaxis becsült tömege 1,5 ezer milliárd Napénak fele...
1000 fényévre fotózott el a Hubble, csodás lett a végeredmény A Hubble űrteleszkóp még közel 30 évnyi működés után is képes lenyűgözni a tudósokat, most épp egy csillag születéséről készült fotóval.

Apró holdat észlelt a Hubble, amely egy nagyobb holdról szakadhatott le Hippocamp névre keresztelték, és rejtélyes módon a Proteus pályáján kering.
Kísérteties kék fények ragyognak a NASA új képén A felvételt a Hubble űrteleszkóp készítette.
Nagy a baj: tehetetlenül sodródik az űrben az oroszok megsüketült teleszkópja Az orosz űrügynökség szakértői szerint még az űrben, kozmonauták segítségével sem lehet megjavítani a Szpektr-R űrteleszkópot, amit az orosz Hubble-nek is neveznek.
Menthetetlennek tűnik az orosz Hubble Az űrben még kozmonauták segítségével sem lehet megjavítani.
Brutális viharokat örökített meg a NASA És a Neptunuszon sincs nyugalom - a Hubble a gázóriások időjárására nézett rá.