Élőlánccal tüntettek az Akadémiánál (élő közvetítés)

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma által meghirdetett demonstráció résztvevői féltik az akadémiai függetlenséget és a kutatóhálózatok szabadságát. Eközben megkezdődött az MTA elnökségi ülése az épületben, amin a Palkovics-tervről döntenek. A tüntetést élőben közvetítettük a facebookon.

2019. február 12. 20:25

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Ülésezett az MTA elnöksége, nem engednek a függetlenségből Azt szeretnék, hogy a kutatóhálózat maradjon az akadémiánál, és továbbra is írásban várják Palkovics Lászlótól az átalakítás indoklását.

Bűncselekmény lesz a szemetelés, bekeményít a kormány Egy most készülő jogszabálytervezet szerint a szabálysértésnek számító illegális hulladékkihelyezés a jövőben bűncselekménynek fog számítani - mondta el Palkovics László innovációs és technológiai...
Átalakul a szakgimnáziumi képzés A Szakképzés 4.0 stratégia szerint a duális képzésben munkajövedelmet, a szakképzőiskolákban pedig ösztöndíjat kapnak majd a tanulók. A szakgimnáziumokat ötéves technikumok váltják majd. A német és az...
Palkovics László már az ózdi acélművet is felügyeli Jöhet az innovatív kohászat!
Palkovics azért költözött a Várnegyedbe, mert az anyósához akart közelebb lakni A miniszter azt mondta, 2013-ban, a gyerekei születése után költöztek ide.
Palkovics az anyósához akart közelebb költözni

Palkovics gyakorlatilag megzsarolta az MTA-t Lovász László MTA-dolgozóknak küldött levele szerint Palkovics ultimátumot adott nekik: vagy belemennek a kutatóhálózat leválasztásába, vagy a megkérdezésük nélkül veszik el azt tőlük.
Kiegyezett az MTA és a kormány, a kutatók nem örülnek Több hónap után megállapodott az MTA és a Palkovics-minisztérium. Az MTA belement, hogy leválasszák a kutatóintézeteit, cserében az intézethálózat egyelőre egyben marad, az MTA megőrzi formálisan a...
ADF: Az Akadémia megfutamodott, amikor aláírta a szándéknyilatkozatot Facebookon indulatos közleményben reagált az Akadémiai Dolgozók Fóruma arra, hogy az MTA lemondott a kutatóintézeteiről.
Csütörtökön újra tárgyal az MTA a kormánnyal A tárgyalások után pedig újra ülésezik az MTA elnöksége, írja az Akadémiai Dolgozók Fóruma Facebook-oldala.
Mellár perbe viszi Palkovicsot Az eset azért is szemléletes, mert Palkovics és Mel­lár is MTA-tag, de életútjuk jól determinálja az Akadémia körüli vitában elfoglalt pozíciókat.
Az optimista forgatókönyvek szerint fél évig húzhatja így az MTA Nem pályáztak az MTA-kutatóintézetek arra a 17 milliárd forintra, amit visszatart tőlük a Palkovics László vezette innovációs minisztérium. A helyzet pattanásig feszült, az elnökség titkolózik és tár...