Processzorháború a nyolcadik Lexicon szakmai napon

Az Intel és az AMD küzdelme mellett egyéb érdekességek is voltak.

2019. május 3. 20:43

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A Vrije Egyetemnek köszönhető, hogy májusban jött javítás az MDS résekre Herbert Bos, az informatikai kar professzora szerint az Intel még fél évig várt volna.

Még több hibát találtak az Intel processzorokban Itt a ZombieLoad, az RIDL és a Fallout, amiket az Intel gyűjtőnéven csak MDS-ként emleget. Otthoni gépekről és felhős szerverekről is lelophatták az adatokat a hackerek.
Új, bizonyos processzoraikat érintő biztonsági réseket jelentett be az Intel A Meltdown ellen védő CPU-kra való váltás megoldás lehet, de a régebbi lapkák kapnak új mikrokódot.
Stratégiát vált az Intel 2021-től A 7 nm-es node-tól kezdve az adatközpontokba érkeznek először az új fejlesztések.
Csoda történik: végre érkeznek a 10 nm-es Intel CPU-k Idén júniusban jönnek az Intel 10 nm-es processzorai, 2021-ben pedig már 7 nm-es chipekkel támad az óriás.
9 órányi laptopozást ígér egy feltöltéssel az Intel Mármint ezt hét éve ígéri folyamatosan, de most már tényleg.

Minden Xeon Phi modellt kivégez az Intel A Knights Mill generáció három, eddig életben tartott tagjának is harangoztak.
Ha jó lesz az új 10 nm-es node, akkor sem tudja már hasznosítani az Intel? A tervezett négy üzem helyett csak egyben lesz bevetve az új gyártástechnológia.
Micsoda húzás: az Apple a Qualcomm-megegyezés előtt csábított el egy kulcsembert az Inteltől Azért a tech-világnak is megvannak a maga sorozatai: az egyik legérdekesebb most az Apple, az Intel és a Qualcomm főszereplésével zajlik. Most újabb adalék érkezett ahhoz, hogy mennyire előrelátó (va...
Intel: egyelőre marad a processzorhiány Leghamarabb az idei harmadik negyedév során rendeződhetnek a készletproblémák, ezt maga Bob Swan, az Intel ügyvezetője árulta el.
De miért adta fel az Intel az 5G-s modem üzletágat? Április 16-án, szinte órákkal azután, hogy az Apple és a Qualcomm megállapodott kapcsolataik rendezéséről, az Intel bejelentette, kilép az 5G-s modem üzletágból. Stratégiai döntés született, amelynek...
Komótosan növekedett az Intel az idei első negyedévben A PC-s üzletág zakatol, az adatközponti termékek azonban veszítettek a lendületből, utóbbi szegmens gyengébben teljesített mint tavaly.