Nemcsak a Városligetben, de Párizsban is állt egy Vajdahunyad-vár

Kicsit kisebb lett ugyan, de az épületnek köszönhetően a világ korábban soha nem látott részletességgel ismerhette meg Magyarország kultúráját, iparát és történelmét.

2019. május 14. 21:09

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Ilyen játszóteret még nem láttál: Nagy durranásra készül a Városliget! Megmutatjuk, milyen attrakciókkal várják a gyerekeket.

Halálra gázolt egy elektromos rollerest egy teherautó Párizsban Ez volt az első halálos baleset, amelyet elektromos roller okozott a francia főváros területén. 
Roland Garros összefoglaló - a helyszínről figyelve A francia nyílt teniszbajnokság már csak emlék marad. De emlékezzünk vissza, mi is történt Párizsban? Kiküldött tudósítónk, Siklós Erik jegyzete.
Nadal tizenkettedszer vagy Thiem először? A salak királya újra győzne Párizsban, míg az osztrák visszavágna az előző évi vereségért.
Thiem és az eső legyőzte a világelsőt Párizsban Őrült elődöntő alakult ki az időjárási viszontagságok miatt.
Korlátozzák a közlekedési káoszt okozó elektromos rollerek használatát Párizsban A járdán rollerezést 135 eurós bírsággal sújtják.

Újabb korrupciógyanú FIFA-nál? Áá, biztos elírás, ők nem olyanok A francia hatóságok csütörtökön reggel, Párizsban kihallgatták Ahmad Ahmadot, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) alelnökét, az afrikai konföderáció elnökét.
A Nagycirkusz a kezdetektől fogva egyet jelentett a Városligettel 2018-ban ünnepeltük a modern kori cirkusz megszületésének 250. évfordulóját. Az ünnepi alkalomból bemutatjuk, sok korabeli képpel illusztrálva, a Városligetben két évszázada zajló cirkuszi életet.
Párizs most veszíti el a korábbi nagyhatalmi helyzetét Az Európai Unió (EU) aktuális kérdéseiben a francia és a német uniós hatalmi súlypontok megváltozása mellett a Macron- és a Merkel-kormányzatokat sújtó válsághelyzetek miatt nincs jelenleg meg az eu...
Volt egyszer egy Vidámpark képek a fénykorból A Budapesti Vidámpark ma már történelem. Városliget csücskében már kétszáz éve szórakoztató negyed működik, amely az idők során más-más néven és formációban létezett. Az akkor még Városerdőnek nevezet...
Koccintástól lesz hangos a Városliget hétvégén: nem véletlen a nagy felhajtás A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.
Fudzsimoto Szú: Modellértékű fejlesztés zajlik a Városligetben A Fudzsimoto Szu japán építész tervei alapján készülő épületet 2021 végén veheti birtokba a közönség.