Csak úgy zúgott a londoni Trafalgar Square az iszlám imaszótól

London leghíresebb köztere, a Trafalgar tér hiába szimbolizálja Nagy-Britanniának az egyik legnagyobb ellenfele, Napóleon felett aratott történelmi győzelmét, ramadánkor már a fülsüketítő iszlám adzántól volt hangos a tér.

2019. május 15. 20:58

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Csaknem 200 éve keringenek vadabbnál vadabb elképzelések Napóleon haláláról Az egykori francia császár bukását követően száműzetésben hunyt el 1821-ben a Szent Ilona-szigeten lévő Longwood House nevű kúriában. Az orvosok egyhangúlag gyomorráknak tulajdonították halálát, azonb...

Már Napóleon is alagúttal tervezte összekötni Nagy-Britanniát Franciaországgal 25 éve, 1994. május 6-án II. Erzsébet brit királynő és Francois Mitterrand francia elnök jelenlétében avatták fel a Nagy-Britannia és Franciaország között a La Manche csatorna alatt közvetlen összeköt...
Hadvezérként és politikusként sem tűrt ellentmondást Wellington hercege 250 éve, 1769. május 1-jén született Dublinban Arthur Wellesley, Wellington első hercege, a waterlooi csatában Napóleon legyőzője, később Nagy-Britannia miniszterelnöke.

A Konzervatív Párt elnöke szerint továbbra is az EP-választások elkerülése a cél A kormányzó brit Konzervatív Párt elnöke szerint a brit kormány elsődleges célja továbbra is az, hogy Nagy-Britanniának ne kelljen részt vennie a május végén esedékes európai parlamenti választásokon.
Legfeljebb antennákat szállíthat a Huawei Nagy-Britanniának Az amerikai álláspontnál megengedőbb, ugyanakkor meglehetősen furcsa korlátozást léptet életbe a brit kabinet az úgynevezett fokozott biztonsági kockázatot jelentő gyártók termékeivel kapcsolatban.
Nem kért kávét, így jelezte, hogy elválik feleségétől Bonaparte Napóleon hat órát késett az esküvőjéről, ám szép gesztussal kárpótolta a megalázott Josephine-t. Amikor pedig válni akart, azt egy bagatell mozdulattal adta az asszony tudtára.
Napóleon titkos élete: 5 dolog, amit kevesen tudnak a francia hadvezérről Andrew Roberts történész kutatásai egy új perspektívába helyezik a világtörténelem egyik leghíresebb alakját.