Mennyire biztonságos ma Csernobil?

Az 1986-ban súlyos nukleáris katasztrófát szenvedett csernobili atomerőmű ma Ukrajna legfelkapottabb turisztikai célpontja. De vajon mennyire biztonságos a környezet manapság, több mint három évtizeddel a baleset után? ...

2019. június 12. 6:33

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Csernobil - Kritika A hazugságok ára az emberi történelem egyik legnagyobb katasztrófája és a filmtörténelem egyik legjobb sorozata.

Se szex, se vér, se akció, mégis a Csernobil lett a világ kedvenc sorozata – de hogyan? Még el se ültek a Trónok harca zárása körüli hullámok, az HBO már megint újra a csúcson, ezt pedig egy csendes, nyomasztó, dokumentarista sorozatnak köszönheti.
Sorozat miatt tört ki a Csernobil-láz a világban Csernobil-őrület van az HBO filmcsatorna sorozatának köszönhetően. Ez újra felkeltette az emberek érdeklődését az 1986-os nukleáris baleset és a katasztrófa sújtotta terület iránt.
Megölte az álmát, hogy így valósíthasson meg egy másikat Stakka Bo néven popsztár volt, ő rendezte Bowie utolsó klipjét, dolgozott a Breaking Badben és a Walking Deadben, most a Csernobil rendezőjeként ért a csúcsra.
Egy orosz tévé saját Csernobil-filmet készítene a CIA szabotázsakciójáról A Roszatom riválisai próbálják befeketíteni az orosz atomenergiát magyarázza az orosz kormányhoz hű média. Egy saját Csernobil-filmet is terveznek.
Ez történt a valójában a Csernobil tűzoltójának kislányával Az HBO új szériája ebben tért el a valóságtól

Az HBO-s Csernobil sorozatnak hála végre az amerikai szaksajtó is felfedezte az igazi autócsodát, a Ladát
Csernobil a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája Szinte végigsöpört a neten a Csernobil nevezetű új, ötrészes minisorozat, nem véletlenül. Testközelből mutatja meg az atomkatasztrófa valódi volumenét, teszi mindezt úgy, hogy az ember a látottak után...
Nyüzsgő élet a katasztrófa előtt - Így nézett ki Csernobil a békeidőben Szinte hihetetlen, de eltelt 30 év a csernobili atomkatasztrófa óta. 1986. április 26-án a Kijevtől 110, Csernobil városától 18 kilométerre északra, Pripjaty város mellett létesített Lenin atomerőműbe...
Nem kell a műtyúkszem: magyar újságírók Csernobil körül Nem kell túl sokat kutakodni, tanácsolta az MTI moszkvai tudósítójának egyik főnöke. A Magyar Rádió munkatársai viszont a hivatalos ukázra fittyet hányva beszámoltak a sugárszennyezésről.
Újra dörögtek az ágyúk Donyeckben, négyen megsérültek Ukrajna keleti felén, a Donyec-medencei válságövezetben újra dörögtek az ágyúk pénteken adta hírül a régió rendőrsége.
Fordulat jöhet orosz-ukrán gázügyben - A magyar ellátásra is nagy hatása lehet Mivel Ukrajna egyelőre nem kész arra, hogy az európai jogrendnek megfelelő, új szerződést kössön az orosz földgáz tranzitjáról, Oroszország hajlandó a jelenlegi megállapodás meghosszabbításával...