A tengeri állatok hatoda pusztulhat ki az évszázad végére a klímaváltozás miatt

Minden egyes Celsius-fok, amellyel növekszik a világ vizeinek hőmérséklete, 5 százalékkal csökkenti a tengeri állatok mennyiségét.

2019. június 12. 14:58

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Globális vészhelyzetre figyelmeztet az ENSZ Világszerte vészhelyzet alakult ki az klímaváltozás miatt, és a kormányok eddigi, elégtelen vállalásai miatt az elviselhetőnél kétszer nagyobb mértékben, 3 Celsius-fokkal emelkedhet a globális átlaghő...

Vészhelyzet alakult ki az klímaváltozás miatt Világszerte vészhelyzet alakult ki az klímaváltozás miatt, és a kormányok eddigi, elégtelen vállalásai miatt az elviselhetőnél kétszer nagyobb mértékben, 3 Celsius-fokkal emelkedhet a globális...
Szombatra is az egész országra másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt A hőség veszélye miatt szombatra is az egész országra másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: a napi középhőmérs...
Évszázados melegrekordok dőlhetnek meg hétvégén Fokozódik a hőség, csütörtök délután a hegyes tájak kivételével már mindenhol melegebb volt 30 Celsius-foknál, helyenként 35-nél is.

Harmadfokú hőségriasztást rendeltek el szerdától Holnaptól a napi átlaghőmérséklet mindenütt meghaladja a 25 Celsius-fokot.
Borzasztó kánikula Finnországban Ha már június elején 30 Celsius-fok feletti hőmérsékletet mérnek az Északi-sarkkör közelében, mi lesz július közepén?
Halálos áldozata is van az észak-indiai hőhullámnak Helyenként 50 Celsius-fokot is mutatott a hőmérő.
Négyen haltak meg, kétezren kerültek kórházba a hőség miatt Japánban Hokkaidó szigetén helyenként 40 Celsius-fokot mutatott a hőmérő, ami májusban rekord.