Itt a Nosalty.hu híreit olvashatja.

Egyszerűen finom krumplifőzelék, benne jó fűszerekkel, ami megadja a kellő ízeket és biztos, hogy a család apraja-nagyja megnyalja mind a tíz ujját utána!!!! :-)) [2020. március 23. 8:00]
A párom nagy medvehagyma-kedvelő, már egy ideje nyaggatott, hogy süssek egy jó medvehagymás pogácsát, mert anyukája is mindig ilyet sütött gyerekkorában, és nagyon szereti. Így amint bejött a szezon, elmentünk medvehagymát szedni. Ezután már csak a megfelelő recept megtalálása volt vissza. Sajnos azonban hiába néztem meg jó párat, egyik sem volt tökéletes számomra, ezért több recept kombinációjábó... [2020. március 23. 7:00]
Egy bankett alkalmával leptek meg diákjaim ezzel a finom süteménnyel. Rögtön el is kértem a receptjét, és azóta többször is elkészítettem családom nagy örömére. Az eredeti receptet kissé átalakítottam, egy kis narancshéjjal, vaníliaesszenciával gazdagítottam az ízesítését. Nagyon kiadós és sokáig elálló süti, de ez utóbbi megjegyzés persze csak akkor igaz, ha valamilyen hozzáférhetetlen helyre rej... [2020. március 22. 8:00]
Édesanyámnak szerettem volna az 55. születésnapjára valami nagyon finom és könnyű tortát sütni. Nem találtam konkrétan olyan receptet, amit elképzeltem, így több receptből gyúrtam és variáltam ezt össze. A végeredmény teljes siker volt! Mindenki odavolt érte; aki alapból nem édesszájú, az is a tányérját nyalogatta. [2020. március 22. 7:00]
Rákaptál a kenyérsütésre, és nem tudsz mit csinálni a maradék csomagolt toast kenyérrel? Szeretnél kevés hozzávalóból, gyorsan valami édeset? Akkor szerencséd van, mert ez a villámgyors maradékmentő nutellás-banános puffancs pont az ilyen helyzetekre lett kitalálva! Imádni fogod! [2020. március 21. 18:09]
Bármikor feldobja a kedvet ez az alkoholos csokidesszert, amit nem is olyan bonyolult elkészíteni. Mi narancslikőrrel csináltuk, de helyettesíthető rummal, whiskyvel, konyakkal, de akár pálinkával is. [2020. március 21. 16:05]
Gyors, bármikor elkészíthető recept, ha valamilyen más formában készítenél ételt spenóttal. Húsimádók (hiányérzet csillapításaként) pirítsanak előtte/hozzá apró kockára vágott csirke- vagy pulykamellet, de tonhalkonzervvel is prímán működik. Parmezánnal és olívabogyóval tálalom. [2020. március 21. 14:37]
Megint a csodálatos Deliciously Ella receptjét hoztam Nektek. [2020. március 21. 8:00]
A zöldséges fasírtot nagyon szeretjük. Most kipróbáltuk vagdalthús változatban is. Családi körben nagy sikert aratott. Remélem másnak is ízleni fog. [2020. március 21. 7:00]
Se lisztem, se élesztőm, se kovászom nem volt itthon, ezért az alternatív liszteket kevertem össze érzésre, és egy kis sütőport kevertem hozzájuk. Szerintem nagyon jó lett a végeredmény: kívül roppan, belül puha, és csoda jól néz ki ez a kenyér. Egy kicsit porolósabb, mint egy jó házikenyér, de ilyen ínséges időkben nagyon is megteszi. [2020. március 20. 17:00]
A koronavírus miatt egyre kevesebben mennek ki az utcára, sorra zárnak be az éttermek és a szórakozóhelyek. Mire számíthat most a vendéglátóipar? Milyen lehetőségeik maradtak? [2020. március 20. 16:00]
Maradék rizsből és halból 5 perc alatt elkészíthető fogás. Tradicionálisan Sencha, Hojicha és Bancha teákkal készítik, de tapasztalatom szerint bármilyen jó minőségű zöld teával elkészíthető. A Chagayu egy hasonló fogás (lásd a receptjeim közt) alapanyagait tekintve, de itt a már megfőtt rizst öntjük le zöld teával, míg a Chaguyu-ban a zöld teában főzzük. [2020. március 20. 8:00]
2008-ban költöztem Írországba, és az első évben szerelembe estem a Fudge Brownie-val (Fádzs Brávni). A szerelem azóta is tart, így gondoltam, az otthoniakkal, azaz veletek is megosztom ezt a tömör gyönyört. Nem, ez most nem túlzás. Ennek tömörnek, ragacsosnak kell lennie, nem olyan mint a torta vagy a linzer. [2020. március 20. 7:00]
A medvehagyma szezonja idején a pesto kihagyhatatlan, íme egy megúszós, ám isteni kaja. A receptet leírni több idő volt, mint elkészíteni. Friss, krémes ízbomba egy tányérban. Amíg kifő a tészta, elkészül a pesto. Álmodni sem lehetne jobbat. Tuti jó maradékmentő, amit a hűtőben találunk - és persze kompatibilis a fogással (csirke, cukkini, gomba, spenót, tonhal, olívabogyó) - mehet bele bátran. [2020. március 19. 19:35]
A medvehagyma szezonja idején a pesto kihagyhatatlan íme egy megúszós ám de isteni kaja. A receptet leírni több idő volt, mint elkészíteni. Friss, krémes izomba egy tányérban, amíg kifő a tészta, elkészül a pesto. Álmodni sem lehetne jobbat. Tui jó maradék menő, amit a hűtőben találunk - és persze kompatibilis a fogással (csirke, cukkini, gomba, spenót, tonhal, olívabogyó) - mehet bele bátran. [2020. március 19. 19:35]
Ez egy tökéletes negyedórás fogás, amíg kifő a tészta, elkészül a pesto. Álmodni sem lehetne jobb időzítést. A receptet több idő volt leírni, mint elkészíteni. :) Remek maradékmentő kaja, amit a hűtőben találunk - és persze kompatibilis a fogással -, mehet bele bátran. Ez a verzió teljesen tejmentes, de annyira jól sikerült, hogy nem tűnt fel senkinek, nem lehet megkülönböztetni a hagyományostó... [2020. március 19. 19:05]
Ez egy igazi, tökéletes negyedórás komfort food, amíg kifő a tészta, elkészül a pesto. Álmodni sem lehetne jobb időzítést. A receptet több idő volt leírni, mint elkészíteni. :) Remek maradék menő kaja, amit a hűtőben találunk - és persze kompatibilis a fogással - mehet bele bátran. Ez a verzió teljesen tejmentes, de annyira jól sikerült, hogy nem tűnt fel senkinek, nem lehet megkülönböztetni a ... [2020. március 19. 19:05]
A répatorta egy sima kevert sütemény, ami a répától szaftos, a mandulától különleges, a fahéjtól pedig illatos lesz. Tényleg érdemes kipróbálni, borzasztóan egyszerű, egész évben süthetjük, hiszen a répa sosem drága, mindig kapni, és persze az egész önmagában fantasztikusan finom, laktató, szemet gyönyörködtető. [2020. március 19. 18:14]
Ez vegán répatorta gyors, olcsó és egyszerű, az a legjobb benne, hogy minden összetevője könnyedén variálható, így ha valami nincs otthon, nagyon könnyű helyettesíteni. Diákcsemege helyett, gyakorlatilag bármilyen csonthéjas megfelel. Olívaolaj helyett sima olaj, kókuszzsír vagy margarin. Az állaga szaftos és omlós, az íze pedig gazdag és fűszeres. [2020. március 19. 17:38]
Ez vegán répatorta gyors, olcsó és egyszerű, az a legjobb benne hogy minden összetevője könnyedén variálható, így ha valami nincs otthon, nagyon könnyű helyettesíteni. Diák csemege helyett, gyakorlatilag bármilyen csonthéjas megfelel. Olívaolaj helyett sima olaj, kókuszzsír vagy margarin. Az állaga szaftos és omlós, az íze pedig gazdag és fűszeres. [2020. március 19. 17:38]
Itt a tavasz, ha pedig tavasz, akkor medvehagymaszezon. Számos gyógyászati hatása ismert, vérnyomáscsökkentő, vértisztító és gazdag C-vitaminban. A konyhában zöld fűszerként használatos. Levesbe, szendvicsbe, salátába, tésztákba, stb. Most egy pogácsát készítettünk vele, teljes kiőrlésű tönkölyliszttel és állati eredetű hozzávalók nélkül. [2020. március 19. 17:14]
Nagyon szeretjük a medvehagymát, ráadásul a tavasz első hírnöke. Sok mindenbe tehető (tesszük is), akár az egyszerű és villámgyorsan összeállítható sós péksüteménybe is. Amit aztán önmagában is fogyaszthatunk, vagy készíthetünk belőle egy szuper tojásos szendvicset reggelire. Ha nincsen medvehagymánk használhatunk új- vagy póréhagymát is. [2020. március 19. 16:29]
Indiai éttermekből ismerhetjük a vajas, a fokhagymás és töltött naant is. Ezek közül a fokhagymás a legkelendőbb. Ennek is két formája ismeretes, az egyiknél a tésztájába gyúrják bele a sült, szinte krémszerűen kinyomható fokhagymát, a másiknál pedig a naan felső, nem tapasztós oldalába nyomják bele nyújtófával a frissen reszelt fokhagymát, úgy sütik készre. [2020. március 19. 15:41]
Ha gyorsan össze akarsz pattintani egy kis sós nasit home office közben, mindenképpen próbáld ki ezt az isteni finom medvehagymás-baconös leveles tésztát. Olyan illat árasztja majd el a lakást, hogy az otthonmaradás mellett fogsz dönteni! #házimenza [2020. március 19. 15:41]
Ez az általam indiainak megismert lapos kenyérke élesztő és kovász nélkül készül. Eredetileg egy atta vagy chakki atta nevű lisztből készítik, de ti használjatok hozzá olyat, amilyet éppen sikerül szereznetek. Így felesben finom- és teljes kiőrlésű liszttel eszméletlen jó lett. Elég gyorsan pirul, úgyhogy ne hagyjátok magára sütés közben. [2020. március 19. 15:40]
Alkoss mindig újat [2020. március 19. 11:16]
Egy kolléganőm/barátnőm régen nagyon sokszor készített lazacot. Tőle szereztem a receptet. Ő cayenne helyett chilivel hintette meg a lazacot. Én néha így csinálom, néha úgy. Ja és persze Ő igazi vajat és rendes főzőtejszínt használt, de így is perfecto :) [2020. március 19. 10:00]
Több mint ezer éve ismert fogás, melyet főleg a narai Toda-Ji templomban élő szerzetesek ettek, és onnan terjedt el Japán délibb részei fele. Nara-ban járva ismerkedtem meg ezzel a könnyed, főleg reggelire evett fogással, melyet azóta is gyakran készítek egy-egy nehéz vacsora vagy ünnepi időszak után. [2020. március 19. 9:00]
Sokféle receptet olvastam az interneten. Nekünk ez a saját vált be a legjobban. [2020. március 19. 8:00]
Üres polcokkal szemezel a pékségben? Pont előtted kapták le az utolsó élesztőt a boltban? Na, akkor ez a gyors recept pont Neked készült! Se élesztő, se kovász, mindössze 5 alapanyagra és kevesebb mint 1 órára van szükséged ahhoz, hogy friss, ropogós kenyér legyen az asztalon! Igen, lehetséges! #... [2020. március 18. 17:08]