Itt a Nosalty.hu híreit olvashatja.

Ha neked is az orrodban maradt az illat és a szádban az íz, akkor itt az idő, hogy összedobd ezt a pár perces sulimenzás időket idéző klasszikust: a cukros, betűtésztás paradicsomlevest. [2020. június 14. 9:10]
Babgulyás mellé készítettem. Nemcsak ízletes volt, hanem szórakoztató is, ahogy a család körbeülte az asztalt és tépkedte a foszlós, darabokra hulló sajtos finomságot! [2020. június 14. 8:00]
Májustól szeptemberig szeretem a legjobban elkészíteni ezt a friss, csupa zöldséges, könnyű fogást. [2020. június 14. 7:00]
A pite alaprecept a nagymamámtól való, mondhatni családi recept :) Bármilyen töltelékkel elkészíthető, épp ezért szezonnak megfelelően (alma, eper, stb) gyakran készítem más-más gyümölcsökkel. Most eperrel, mert a gyerekeim nagyon szeretik :) [2020. június 13. 12:00]
Gyakran kerül asztalra gulyásleves, de így a nyár elején igazán finom új zöldségekből, és persze házi csipetkével. [2020. június 13. 11:00]
Könnyű köretként grillezett húsok mellé, de önmagában is friss kenyérrel nagyon finom. [2020. június 13. 10:00]
Nagyon jó linzer alaptészta sokoldalú felhasználásra, készíthetünk belőle lepények alapját (almás, diós, túrós, stb.), de hagyományos linzerkoszorút, linzerkarikát vagy islert (Ischlert) is, de ezt az alaptésztát dúsíthatjuk darált dióval (kb. 5 dkg) vagy cukrozatlan kakaóporral is (1 evőkanálnyi liszt helyett 1 csapott evőkanálnyi kakaóport használunk). [2020. június 13. 10:00]
A méltán népszerű közel-keleti csicseriborsós mártogatósnak egy újragondolt, kissé a mexikói ételekre hajazó, chilis-babos változatát készítettem el. Sós-csípős-fűszeres-savanyú; egy igazi ízkavalkád, amivel szinte bármilyen ételt ütősebbé lehet tenni, és mártogatáshoz is kiváló. [2020. június 13. 8:00]
Ezt a receptet improvizálva készítettem, de mindenkinek nagyon bejött. Ezért gyorsan rögzítem, mielőtt elfelejtem :) [2020. június 13. 7:00]
Tőlünk nyugatra sokan furcsallják, de mi azért imádunk hódolni a tejszínes gyümölcsös receptek oltárán. Ezek közül is a legnagyobb kedvencünk a gyümölcsleves, hiszen nincs is jobb nyári fogás, mint egy tál jól behűtött leves az épp aktuális idénygyümölcsből. Tejszínnel vagy tejföllel, cseresznyével,... [2020. június 12. 19:12]
A sárgaborsó (vagy felesborsó, kinek-mi) az egyik legalulértékeltebb alapanyag, pedig fehérjében gazdag, szuper hüvelyes. Legtöbbször főzeléket készítünk belőle - így tettünk most mi is, és egy finom, lisztmentes verziót hoztunk nektek, isteni, pirított kolbászkarikákkal a tetején. [2020. június 12. 18:29]
Közeleg a nyár. Hiányzik a strand és vele együtt a lángos is? Végy egy felfújható medencét, tedd ki az erkélyre, a lángost süsd meg a recept alapján, és élvezd ki minden pillanatát! [2020. június 12. 15:39]
"Soha ne nyulj bele a robotgepbe" [2020. június 12. 11:52]
A klasszikus gin tonic nyáriasra hangolt, még frissítőbb változata, hiszen valamire el kell használni azt a rengeteg bodzaszörpöt! :) [2020. június 12. 11:51]
Google a legjobb barátunk: beütöttem, hogy zöldbab, csirkemell, mert kitaláltam, hogy ebből a két hozzávalóból akarok ma ebédet főzni. Kiadott egy csomó ötletet, ezek közül választottam, kicsit variálva. Annál a receptnél pirított dió volt, csak mogyoróm volt itthon, így is jó lett. [2020. június 12. 11:00]
Nagyon finom foszlós állagú, nálunk pillanatok alatt el is fogyott, csak ajánlani tudom. Forrás: net [2020. június 12. 11:00]
A karfiol energiatartalma alacsony, szénhidráttartalma csekély, ezért itt a remek alkalom hogy kirántsuk bő olajban. Lehet, hogy nem túl diétás, de olyan finom! [2020. június 12. 10:47]
Egy nagyon egyszerű és finom sütemény. A kész süteményt leönthetjük egy finom csokoládémázzal is. [2020. június 12. 10:00]
Ez egy nagyon kellemes, összetett ízvilágú cukkinikrémleves, mely bármikor gyorsan elkészíthető. [2020. június 12. 9:00]
Az országnak ebben a délnyugati csücskében, ahol mi is lakunk - a Göcsej - Őrség- Mura- vidékén szinte minden háznál van tökmagolaj, majdnem olyan fontos eleme az itteni konyhának, mint a só vagy a cukor. Nagyon sokféle felhasználási módja van, nemcsak sós, hanem édes ételek "fűszere" is lehet. [2020. június 12. 8:00]
A hétvégi ráérős reggelik koronázatlan királya a francia pirítós, hát még ha meg van szórva egy marék mazsolával és egy kis fahéjas porcukorral! Aki hozzám hasonlóan szereti valami édessel indítani (vagy zárni) a napot, annak bátran merem ajánlani ezt az ételt. [2020. június 12. 7:00]
A mochi egy különleges, japán nyúlós nyalánkság. Gluténos rizslisztből készítik és rengeteg változata van. Mi egy matchás, zöld teaporos fajtát készítettünk el, amit megtöltöttünk matchás, kókusztejes fehércsokoládé-krémmel. [2020. június 11. 14:46]
-- [2020. június 11. 14:13]
Egy régi újságból kifotózott receptet kaptam anyumtól, ezen hajtottam végre apróbb módosításokat. Az eredmény egy nagyon finom epres rolád. [2020. június 11. 10:00]
Mindenből finomat [2020. június 11. 9:31]
Finom, keleties fűszerezésű karfiol-kenegetős, amely a nevét onnan kapta, hogy a morzsalékosra tört karfiol állaga hasonlít egy kissé a kuszkuszéhoz, a fűszerezése pedig a tabouleh-hez. [2020. június 11. 9:00]
Tálalhatjuk köretként, de csak önmagában is nagyon finom. [2020. június 11. 8:00]
Egy indiai ihletésű édesség, amely édes, fűszeres és savanykás ízeivel egy igazán különleges, felejthetetlen ízélményt nyújt mindenkinek, aki megkóstolja. Az indiai ízek szerelmesei garantáltan ezt is imádni fogják, de a hagyományos pudingok (csoki, vanília, puncs, gyümölcs) kedvelőinek is érdemes kipróbálniuk. [2020. június 11. 8:00]
Kicsit csalás ez a nigiri, a hal sem nyers, és rizsecet sincs benne... De annak, aki még nem kóstolta, talán jobb egy megszokottabb változattal kezdeni :)) Én a szüleimnek készítettem el, akik még sosem ettek, de sajnos nekik még így sem jött be. [2020. június 11. 7:00]
Az élet különös jelbeszéde mindennel szól hozzánk, minden figyelmeztet, minden jel és ábra, csak meg kell érteni. A dolgok egy napon megérnek és válaszolnak. [2020. június 10. 19:42]