Itt a Nosalty.hu híreit olvashatja.

Hagyományos kemencekövön sütve a legfinomabb, ez a régi magyar hungarikum. ( Még ha hasonlít is a pizzához.) Ha sütőben készítjük, ügyeljünk arra, hogy jól melegítsük elő, ne szárítsuk ki. A feltétet ízlés szerint variálhatjuk. [2020. január 17. 7:30]
Nincs túl sok vegán levesbetét, főleg, ha nem krémleves-feltétről van szó. A tojást ugyanis nehéz megkerülni az ilyen recepteknél, de mi azért megpróbáltuk, és jelentjük, sikerült! Kóstoljátok meg ti is tésztagombócainkat, ha pedig van tuti siker, bevált levesbetét-receptetek, akkor ne habozzatok me... [2020. január 16. 15:14]
Noha a zöldséglevesek általában húsmentesek, sose árt, ha van a tarsolyunkban egy megbízható vegán alaprecept, amit bármikor megfőzhetünk, és alaplének is nagyszerű. Ezt a változatot mi nagyon kedveljük, mert a sok zöldség ízfokozók nélkül is csodálatos ízt kölcsönöz a levesnek. Sőt, a gyönyörű extr... [2020. január 16. 13:07]
Puha, illatos, fantasztikusan finom ez a banánkenyér, ami tojás nélkül, csak növényi alapanyagokkal, vegán változatban készül. Sokáig friss marad, és nagyon egyszerűen elkészíthető, tökéletes reggelire vagy uzsonnára. Csokidarabokkal, dióval és mogyoróvajjal gazdagítva ellenállhatatlan! Számunkra ez a tökéletes banánkenyér! Egy kis fogalom magyarázat a chia tojáshoz, amivel a receptben találkozhat... [2020. január 16. 10:16]
Én édesen és savanyún szeretem a tökfőzeléket. [2020. január 16. 9:30]
Ez a recept a véletlen és egy csepp kreativitás eredményeként született. Hajnali 5-kor, munka előtt palacsintát akartam készíteni reggelire, de mivel a férjem kérése volt, hogy mákos legyen, ezért a jól bevált receptemet félredobva mákliszttel helyettesítettem a hajdinaliszt felét. Hozzáöntöttem a tápiókakeményítőt és a vizet, és már ment is a serpenyőbe. [2020. január 16. 8:30]
Tipikusan egy "mi van a hűtőben" kaja. Hétvégéről maradt egy nagyobb adag kurkumás rizs, a hűtőben kornyadozott kevés szeletelt sonka és bacon. A tojás meg jól megy a sonkához... Isteni lett! [2020. január 16. 7:30]
Mi? [2020. január 15. 16:44]
Sokféle megoldás van arra a neten, hogy a bolognai szószt vegánosítsa az ember, de ha engem kérdeztek, a füstölt tofus az igazi. Ezzel lehet ugyanis leginkább megidézni a hús gazdag és füstös hangulatát. De persze ne egy vörösboros-marhás verzióra számítsatok, a végeredmény sokkal könnyedebb és üdébb. [2020. január 15. 14:36]
Egészséges csokitortát keresel? Ez lesz a te recepted! Az avokádó, a mangó, a mandula, a datolya és a kesudió nem csak finommá, de táplálóvá is teszi, miközben gazdag és ízletes is lesz a végeredmény. Ráadásul laktózmentes, gluténmentes és hozzáadott cukortól mentes. Mi kell még? Azért kicsit gondban vagyok azzal, hogy hogyan címkézzem fel, mert nyugodtan mondhatom rá, hogy sütés nélküli, és há... [2020. január 15. 14:36]
Icipicit megreformált, klasszikus linzerrecept. [2020. január 15. 11:30]
Annyit tudtam, hogy levest szeretnék enni. A hűtőszekrényben található zöldségek pedig az alábbi igazán krémes, mennyei, akár télen-nyáron fogyasztható vitaminbombát alkották meg. :) [2020. január 15. 10:30]
Tetejére, ha akarjuk, rakhatunk tortadarát, vagy csokit csorgatva. [2020. január 15. 9:30]
A Sacher-torta a legismertebb osztrák édesség, amit Bécsben járva mindenkinek meg kell kóstolnia. A legenda szerint először 1832-ben, Metternich kérésére készítette el az akkor még nagyon ifjú Franz Sacher cukrászmester. Az eredeti receptet a mai napig vasmarokkal őrzik utódjai, így mára számtalan verzió kering az interneten: az alapreceptet éppúgy cifrázzák világszerte, mint a különféle Sacher-ih... [2020. január 14. 16:14]
A legtutibb húsmentes mexikói kaja rengeteg zöldséggel, sajttal és tejföllel. Ezt a vega quesadillát mindenképp készítsétek el Ti is, megéri! ;) [2020. január 14. 13:13]
Van a kínai büfés íztelen, olajban tocsogó verzió, és van ez a ropogós, illatos, citromos változat. Te melyiket választod? ;) Illatos-omlós csirke, kevesebb mint fél óra alatt! [2020. január 14. 13:12]
Valahogy mindig kimaradt az igazi steak, ezért már nagyon vágytam rá. A Fény utcai piac egyik hentesétől a recept, akinél a hátszínt vettem, ezúton is köszönet érte! Meglepően finom és zamatos lett! [2020. január 14. 11:30]
Mézédes, harmatos túrós sütemény. Próbáljátok ki! [2020. január 14. 8:30]
Egyetek sok Wellingtont. [2020. január 14. 7:30]
Nincs. [2020. január 13. 19:15]
Minden alapanyagot el lehet készíteni finoman, csak tudni kell jól fűszerezni! [2020. január 13. 15:22]
Amikor megkaptam életem első római tálját, azonnal elkezdtem törni a fejem, mit is készíthetnék benne elsőnek. Olyan ételt szerettem volna, ami viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető, amit szinte mindenki szeret, ugyanakkor laktató és picit különleges is. Így esett a választásom a már általam többször elkészített rakott tésztára, persze kicsit azért felturbóztam a korábban elkészítettekhez kép... [2020. január 13. 10:30]
Sok amerikaipalacsinta-receptet próbáltam már, de egyik sem volt az igazi. Addig próbálkoztam, amíg szerintem a legjobb palacsintát meg nem tudtam csinálni. [2020. január 13. 9:30]
Az egyik legegyszerűbb, de családom szerint a legfinomabb avokádókrém. Semmilyen tejterméket nem tartalmaz, így a tejfehérje-érzékenyek is fogyaszthatják. Mártogatósnak, pirítósra, szendvicsbe is is isteni. Az egyik kedvencem a sonkás, paradicsomos avokádókrémes. :) Célszerű érettebb, puhább avo... [2020. január 13. 8:30]
Egyetek töltött káposztát. [2020. január 13. 7:30]
Gyorsan elkészül, nem fojtós a tészta. [2020. január 12. 12:30]
Khachapuri a grúz konyha egyik finom étele. Eredetileg sulguni sajttal töltik meg, ami egy hagyományos grúz sós sajt. Juh, bivaly és esetekben kecsketejből készítik Az íze krémes és enyhén sós. Grúziában sós vízzel forgalmazzák. Hiányában én feta sajtot használtam föl, ami szintén juh és kecsketejből készül, krémes, és sós vízben tárolják. [2020. január 12. 11:30]
Sok datolya maradt az ünnepekről, így gondoltam, hogy készítek smarnit (császármorzsát)... Nagyon jól harmonizált benne az apróra vágott datolyafalatka, és finom ízkavalkád keveredett.... :-))) [2020. január 12. 10:30]
Imádjuk a paradicsomlevest, de csak így, mindenféle fűszer, ízesítő nélkül (hagyma, zeller, stb....)......így érezni igazán a finom paradicsomízt......ja, és csakis betűtésztával..... [2020. január 12. 7:30]
A konyha az otthon lelke [2020. január 11. 18:53]