Itt a Nosalty.hu híreit olvashatja.

Ez a töltött tojás egyetlen vendégvárásból sem hiányozhat. Igazándiból a visszatérő vendégek ki is követelik, hogy mindegy mivel vártok, de "Endi tojásai" :-) legyenek mindenképp. Még a legendás kaszinó- és töltött-tojás-gyűlölők is nagyon szeretik ezt a verziót. [2020. május 27. 10:00]
Próbáltam úgy elkészíteni, hogy akik diétáznak azok is fogyaszthassanak belőle. Ki milyen mártogatóst szeret mellé. [2020. május 27. 9:00]
Sokáig keresgéltem a neten a méteres kalács receptjét, de mindenhol csak sütőporral lazított piskótát, margarinnal és bolti pudinggal készült recepteket találtam. Így azt gondoltam, hogy csinálok egy olyan méteres kalácsot, amely nem a hagyományos őzgerincformában készül, hanem a praktikusabb tepsiformában, és mellőzöm a bolti puncspudingot (elnézést a gyártóktól!), mert sokkal finomabb a házi pun... [2020. május 27. 8:00]
Tavasszal, nyár elején, mikor megjelenik a friss, zöld káposzta, nagyon finom salátákat lehet összedobni belőle nyersen, de akár főzeléket is készíthetünk belőle. Ez a recept elég "old school"-jellegű, de számomra a gyerekkort idézi, mert a nagymamám gyakran készített ilyet. Aki szereti a ... [2020. május 27. 7:00]
Jönnek a rokonok és valami könnyen összedobható sós vendégváró kéne? Íme egy villámgyorsan elkészíthető ropogtatni való. A juhtúrótól és a sok reszelt sajttól lesz igazán finom és gazdag az íze. Sokáig friss marad, de a másnapot úgysem éri meg, mert pillanatok alatt elfogy. Ezzel a recepttel garantált a siker, kicsik és nagyok körében is. [2020. május 26. 16:33]
Eredetileg az egyik barátnőm receptje, amit átvariáltam kicsit egészségesebb hozzávalókkal, hozzáadott cukormentes változatban elkészítve. Sajnos a vajat nem tudtam lecserélni, a család jobb szereti ezzel, mint kókuszolajjal, így nem tejmentes. Tegnap készült el először, és nagyon nagy sikere volt. [2020. május 26. 11:00]
A nagy klasszikus most házi nokedlivel tálalva. Többféle marhahúsból kipróbáltam, de a leginkább ízletes a nyakból vagy lábszárból készítve. Azonban a marha lábszár előkészítése és főzési ideje is tovább tart. [2020. május 26. 10:00]
Berlinben nyaraltunk még 1983-ban, és ott ettünk valami ehhez hasonlót, csirkéből készült pudingnak nevezném. Ez inkább felfújt lett. Sokféleképpen lehet variálni, comb helyett csirkemellből, más fűszerezéssel, a húst ledarálva.... [2020. május 26. 9:00]
Egy kedves ismerősöm kínált meg ezzel a sütivel, és rögtön mellékelte a receptjét is. Nagyon finom, puha a tésztája, de nekem még valami hiányzott róla. Így mikor elkészítettem, annyival egészítettem ki, hogy a tetejét megkentem cukros-tejföllel és megszórtam csokicseppekkel. Aki nem szereti a tejfölös dolgokat, az megpróbálhatja krémmel, habbal vagy csokimázzal bevonni. [2020. május 26. 8:00]
A legjobb dolog szerintem egy kinti, nagy, közös, sörözős, nyári bográcsozás, így gondoltam, megosztom veletek az én kerti receptem. [2020. május 26. 7:00]
Ha épp nincs túl sok időd főzni, de szeretnél valami egyszerű különlegességet csinálni, ami könnyed és egészséges is, akkor ez a recept neked szól. Pár perc alatt elkészül ez a kellemesen füstös szendvicskrém. [2020. május 26. 0:15]
Ha szeretnétek kicsit kitolni a spárgaszezont, és később is élvezni a legszuperebb tavaszi zöldség ízét, akkor ez a ti receptetek. A fermentálás az egyik legősibb tartósítási technika, ráadásul gyakorlatilag semmi nem kell hozzá: zöldség, só, víz, esetleg citrom, és tényleg ennyi. Legalább egy-két hetet kell erjeszteni, de utána, ha mindent jól csináltunk, akár hónapokat is eláll a hűtőben, így eg... [2020. május 25. 17:44]
Ez volt az legelső kedvenc tésztareceptem :) Azóta naaagyon sok van. Választani sem tudnék közöttük. Próbáljátok ki a lazac helyett garnélarákkal is! [2020. május 25. 12:00]
....egy zsákra lettem figyelmes a garázsban. Megnéztem, és tele volt dióval.... csak lestem, közben örültem... Kedvesem elmesélte, hogy Ő hozta nekem, amit szorgalmának köszönhetek..... :-))) [2020. május 25. 11:00]
Izek varazsa :) [2020. május 25. 10:14]
Házi tészta kollekciónk 2. darabja a csipetke (férjem csipkedettként ismeri :)), szintén ott figyel mindig a hűtőben egy dobozzal, mert nagyon jó levesbetét, de én pl. szeretem tojással, vagy sajtos, túrós és tejfölösen is egy gyors vacsorához. Csülkös bableves receptem is csipetkével készítettem. [2020. május 25. 10:00]
Két cukkini árválkodott a hűtőmben és egy kis mozzarella. Paradicsomkonzerv pedig mindig akad a kamrapolcomon. Nézelődtem itt az oldalon, végül roskapetra Legegyszerűbb paradicsomos rakott cukkini receptje inspirált. A maradék zöldfűszeres sült csirkemell felhasználására is kiváló ételt raktam össze, nagyon gyors és könnyű. [2020. május 25. 10:00]
A receptet már vagy ezer éve kaptam egy barátnőmtől, de sokáig nem mertem kipróbálni, mert féltem, hogy elrontom. Amikor először megsütöttem, rájöttem, hogy egyszerűen nem lehet elrontani. A család kedvence lett a receptet addig alakítgattam, míg ez lett belőle. [2020. május 25. 9:00]
Nagyon szeretjük a gombát, és gyakran abból készítem el a gombás ételeket, amit az erdőben gyűjtöttünk. A következő fogás is úgy a legfinomabb, ha különböző gombákból vegyítem össze a tölteléket. Persze, nem kell feltétlen nekiindulni az erdőnek, nehogy olyan gomba is serpenyőbe kerüljön, ami mérgez... [2020. május 25. 8:00]
Mindent lehet, csak akarni és gyakorolni kell. [2020. május 24. 22:13]
Az egyik kedvenc ételem! [2020. május 24. 12:00]
A szilvesztert egy baráti társaságban töltöttük, és másnap reggel - többek között - nagyon finom gofri volt reggelire, így el kellett kérnem a receptet. Ezt a receptet dolgoztam át cukormentes és zablisztes verzióra. Mi nagyon szeretjük, heti egyszer biztosan elkészül. 1-2 napig hűtőben is eltartható, és frissen süthető, ebben az esetben, mivel a zabliszt kicsit jobban felszívja a folyadékot, így ... [2020. május 24. 11:00]
A csoki és a málna együttes használatával nagyon finom ízhatást érünk el: a málna savanykás íze jól harmonizál a csokoládé édességével. Ha nincs otthon málnalekvár, főzz össze 25 dkg friss vagy fagyasztott málnát kb. 3 evőkanál cukorral, amíg be nem sűrűsödik, majd passzírozd át sűrű szövésű szűrőn, hogy a magok a szűrőben maradjanak. [2020. május 24. 10:00]
Kislányom imádja a spenótot, de már kicsit unalmas a spenót főtt tojással. Az egyik ismerősöm ajánlotta ezt a formáját, a bacont már én találtam ki hozzá, mert nagyon összepasszolnak. Azóta felkerült a kívánságlistájára :) [2020. május 24. 9:00]
Hatalmas szatyornyi bodzavirágot szedtem. Volt itthon pár kilogramm már kicsit fonnyadozó alma, egyszerűen adta magát a bodzavirágdzsem készítés. Tartósítószer és cukor nélkül készül. Az édes ízt az alma cukortartalma adja. Zselésítő sem kell bele, mert az alma magas pektintartalmú, jól zselésedik. A bodzavirág rendkívüli íz és illatvilága az almát teljesen háttérbe szorítja, szinte csak a bodzavi... [2020. május 24. 8:00]
17 évig vegetáriánus voltam, így nagyon jól megismertem a zöldségeket, azok változatossá tételében és a fűszerezésében rejlő lehetőségeket. Olaszországban is sokféle Minestrone-t ettem, attól függően, hogy északon, délen, nagyvárosban vagy kistelepülésen járunk, különféle variációkkal találkozhatunk. [2020. május 24. 7:00]
Fiatal vagyok most kezdtem el a főzés alapjait:) [2020. május 23. 19:17]
Finomat és különlegeset! [2020. május 23. 15:40]
Húsmentes napokra :) [2020. május 23. 13:00]
Valami édes-csípősre vágyott a család, de kikötötték, hogy csirkehúsból legyen. Végig néztem a hűtő tartalmát, és valóra váltottam a kérésüket. Nagyon ízletes ebéd kerekedett belőle, amit már többször elkészítettem. Ha valaki úgy dönt, hogy elkészíti, nem fog csalódni benne, az biztos! [2020. május 23. 12:00]