Bajba került a NASA marsjárója egy porvihar miatt

Elnémította a NASA marsjáróját, az Opportunityt egy gigantikus porvihar, amely a Napot is eltakarja a vörös bolygón.

2018. június 13. 18:20

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Gigantikus jégtüskék meredeznek az Európé felszínén Akkorák, mint egy ötemeletes ház. Ha a NASA landolni akar a felszínen, nem lesz könnyű dolga.

Izgalomba jött a NASA: fontos dolgot mértek a Voyager2 műszerei Néhány hónapon belül a Voyager2 is történelmet írhat azzal, hogy ember alkotta eszközként a Voyager1-es követve kilép a csillagközi térbe.
Bekapcsolták a Marson állomásozó Curiosity második agyát Hiába várták a NASA szakemberei, a Curiosity nem küldte el a Földre az aktuális adatokat, így 2013 után ismét be kellett kapcsolni a marsjáró tartalékként szolgáló központi egységét.
Furcsa jelenséget fotóztak a Marson: mik ezek a különös alakzatok? A NASA űrszondája hihetetlen mozzanatokat örökített meg a vörös bolygón.
Bekapcsolták a Curiosity tartalék agyát Hibát észleltek a NASA szakértői, ezért átkapcsolták a marsjárót a tartalék számítógépére
Űrtörténeti videó: 60 másodpercbe sűrítette minden fontos pillanatát a 60 éves NASA (Űr)történelmi pillanatok felidézésével emlékeztet a 60 éves amerikai űrhivatal arra, mit is köszönhetünk annak, hogy létezik.

A megötszöröződött szivárvány a nap képe a NASA-nál Ha az esőcseppek egyformák, akkor van erre esély. New Jersey-ben kapták el a pillanatot.
Hatvan éve kutatják a kozmosz legnagyobb titkait A NASA, a világ legnagyobb űrkutatási szerve.
Trump és Obama miatt nem jut vissza a NASA a Holdra A NASA-nak nem Trumpokra és Obamákra, hanem Kennedykre lenne szüksége.
Továbbra sem küld jeleket a NASA Mars-járója Egy, a Mars körül keringő műhold nemrégiben lefotózta a járművet.
A NASA nélkül most nem tartana itt az emberiség Sokan fel sem fogják, mi mindent köszönhetünk az amerikai űrhivatalnak.
Fantomok a NASA űrhajójának fedélzetén Magyar kutatók detektorai is ott lesznek az űrhajón.