Bajba került a NASA marsjárója egy porvihar miatt

Elnémította a NASA marsjáróját, az Opportunityt egy gigantikus porvihar, amely a Napot is eltakarja a vörös bolygón.

2018. június 13. 18:20

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

6 hónap némaság után felébredt a NASA szondája, a Naprendszer végéről küld majd képeket Hosszú hónapokig tartó hibernált állapot után végre ismét aktív a New Horizons űrszonda, ami a Naprendszer szélén teljesít szolgálatot.

Óriási felfedezést tett a NASA: adottak lehettek az élet feltételei a Marson Nagy siker volt a Curiosity Mars-járó múlt heti fúrása, a minta elemzéséből pedig nagyon fontos dolgot tudtak meg a NASA szakemberei.
Valamit talált a NASA a Marson, nagy bejelentésre készülnek A Curiosity lassan hat éve kutatja a vörös bolygó titkait.
A Szojuz MSZ-09 űrhajó indítása – élőben A NASA TV élő internetes adását magyar kommentárral követhetik a Galileo Webcast honlapján, június 6-án déli 12 órától.
Apró aszteroidát fedeztek fel, de már meg is semmisült Egy apró aszteroida lépett be a Föld légkörébe szombaton és néhány óra múlva már meg is semmisült Afrika fölött - jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).
Fagyott metánból álló dűnéket talált a NASA a Plútón Eddig azt gondolták, a sivatagihoz hasonló körülmények nem jöhetnek létre a törpebolygón, mert túl vékony hozzá a légköre.

A NASA-nak saját rohamosztaga van Meg saját rendőrsége és nyomozói. De minek ezeknek ennyi tűzerő?
Így néz ki egy fényképezőgép, amit túl közel vitt a fotós a Falcon 9-es rakétához + videó A NASA hivatalos fotósa, Bill Ingalls igyekezett biztonságos távolságba vinni a kameráját az indítóállomástól, de a kilövés nem kímélte a gépet.
Nekem van a világon a legszebb életem elhunyt a festő, aki járt a Holdon Elhunyt életének 86. évében Alan Bean amerikai űrhajós Houstonban, aki negyedik emberként járt a Holdon 1969-ben az Apollo-12 misszió keretében, és 1973-ban a Skylab űrállomás parancsnoki tisztségét i...
Ropogósra sült a drága NASA-kamera a rakétastart miatt
Csoda történt: Már hisz a klímaváltozásban a NASA új igazgatója Jim Bridenstine 2013-ban még azt mondta, a globális felmelegedést nem az emberiség okozza. A közelmúltban szerencsére meggondolta magát.
Ikerszatellitekkel kutatják a Föld vizeinek mozgását Ikerszatelliteket bocsátott kedden Föld-körüli pályára az amerikai űrkutatási hivatal (NASA), hogy a kutatók a segítségükkel vizsgálhassák a bolygó vizeinek folyamatos mozgását és a felszín más változ...