Épp új migrációs útvonal nyílik a Balkánon

Az osztrák média által mecset-útnak nevezett vonal Albánián, Montenegrón és Bosznián át vezet, és azért hívják így, mert ezekben az országokban mecsetek segítik a bevándorlókat.

2018. június 13. 19:48

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Instabil lehet a kisebbségi szlovén kormánykoalíció Ördögh Tibor Balkán-szakértő szerint instabil lehet a szlovén kormánykoalíció

Merkel kijelentette, sérthetetlenek a határok a Nyugat-Balkánon A német kancellár találkozott a montenegrói kormányfővel.
Katasztrófához vezethet a migránsok feltorlódása Több tízezer ember indulhat el Európa felé Törökországból. Ez beláthatatlan következményekkel járhat a Balkánon.
Először épül NATO-légibázis a Balkánon Az albán kormányfő elmondása szerint a NATO-beruházás költsége csak a projekt első részében több mint 50 millió eurót (16 milliárd forintot) tesz ki.
A halál sem rettenti el a migránsokat A migráció nem csökkent, csak az útvonalak változnak. A Balkánon és Spanyolországon nagy most a nyomás
Migránsok tízezrei indulnak Európába 60 ezer illegális bevándorló várakozik a Balkánon, nő a feszültség. A balkáni országok Magyarországtól tanulnának.

Mégsem utazhatott Szerbiába a koszovói külügyminiszter Elég egy kis szikra, egy nyilatkozat, egy provokatív politikusi megjegyzés, és máris attól kell tartani, fegyveres konfliktusok is kirobbanhatnak a Balkánon.
Állig felfegyverkezett a Balkán - sose lehet tudni, mikor lesz háború A Balkánon 30 fegyver jut 100 lakosra - van olyan ország, ahol a fegyverek háromnegyede a lakosságnál van.
A magyar határőrizet elrettenti a migránsokat A Balkán stabilitása Európa biztonsági kérdése is - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója,
Férfi ifjúsági vízilabda-vb: negyeddöntős a magyar válogatott A legjobb nyolc között Montenegró jön.
Bosznia a déli út kulcsa Ez az útvonal a korábbiaktól eltérően Görögországból Albánián, Montenegrón és Bosznia-Hercegovinán éri el Horvátországot, majd Szlovéniát.
Ex-CIA-ügynök akarta megakadályozni Montenegró NATO-csatlakozását? Két orosz ellen már elkezdődött a bírósági per.