Épp új migrációs útvonal nyílik a Balkánon

Az osztrák média által mecset-útnak nevezett vonal Albánián, Montenegrón és Bosznián át vezet, és azért hívják így, mert ezekben az országokban mecsetek segítik a bevándorlókat.

2018. június 13. 19:48

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A Balkánon hozna létre táborokat Kurz Júliustól Ausztria tölti be az Európai Unió soros elnöki posztját, és Sebastian Kurz osztrák kancellár már korábban jelezte, hogy tervei között szerepel a Frontex megerősítése.

Orbán Viktor személyesen is gratulált Janez Jansa választási győzelméhez A két politikus megbeszélésének középpontjában a Nyugat-Balkán európai integrációja állt. Orbán Viktor ismét leszögezte, hogy Magyarország teljes mértékben támogatja ezt a folyamatot.
Ausztria a Balkánon zárná táborokba a migránsokat Emlékszünk még azokra az időkre, amikor bécsi kisnyugdíjasok saját autóikkal jöttek fel Budapestre, hogy kimentsék a magyarok karmai közül ezeket a drága jó migránsokat? Bizonyára nem. Ugyanis ez 2015...
Együttműködésre kényszerülnek a balkáni országok a migrációs válság miatt Az illegális bevándorlás fontos témává kezd válni a balkáni térség országai számára, ezért együttműködnek majd, hogy elkerüljék a 2015-ös migrációs válság megismétlődését fogalmazott Ördögh Tibor Bal...
Súlyos fertőzések terjednek a migránsok között Katasztrófával fenyeget a helyzet a Balkánon.
Migrációs katasztrófa fenyeget a Balkánon Kedvezőtlen hírek érkeznek a térségből. Egyelőre nem sikerül megállítani a bevándorlók áradatát.

Már a New York Times is Habonyék balkáni médiaterjeszkedéséről ír A lap szerint Orbán a szövetségeseit próbálja hatalomba juttatni a Balkánon, hogy ezzel is erősítse pozícióját az EU-ban.
A migráció kérdése volt a vízválasztó Szlovéniában Ördögh Tibor Balkán-szakértő szerint a törésvonalat az jelentette az előrehozott választáson, hogy miként viszonyuljon Szlovénia a bevándorláshoz.
Egyre rosszabb a helyzet a Balkánon Boszniában a legfrissebb adatok szerint két hét alatt ezren érkeztek.
Szakértő: a legújabb menekülthullám nem Szíriából indult Törökországból Görögországba érkező migránsok jelenhettek meg a Balkánon mostanában - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő.
Több fronton is nyomás alatt tartják Európát az illegális migránsok A Balkánon már hetek óta növekszik a nyomás.
Menekültügyi reformok: reménytelennek tűnik a helyzet Miközben egyre inkább a 2015-ös állapotokra hasonlít a helyzet a Balkánon, továbbra is a kötelező kvótákat erőlteti Bulgária, mint az unió soros elnöke. A magyar kormány szerint riasztó az újabb javas...