Feladta a leckét az MNB a kormánynak, 180 pontos versenyképességi listát írt

A javaslatok az oktatástól az egészségügyig több területet is érintenek.

2018. július 10. 10:52

A cikk folytatása...Friss hírek
Megint gyengült a forint Csütörtök reggel ismét a gyengült a magyar pénz a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon.
Jövőre elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is - jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
A legrosszabb fogyókúrázó: a magyar állam Évtizedek óta mondogatja, hogy kisebbnek kellene lennie, de közben egyre csak nő, miközben paradox módon a közszféra egyes területein súlyosbodó emberhiány lépett fel. Eljött volna az ideje, hogy százezer embert áttereljenek a versenyszférába?
Jelentősen nőttek a k+f ráfordítások 2017-ben A tavalyi évben 517 milliárd forint volt a kutatás-fejlesztésre (k+f) fordított összeg Magyarországon, ami a GDP 1,35 százalékának felel meg. A k+f-ráfordítások folyó áron 21 százalékkal, 90 milliárd forinttal nőttek az előző évi, alacsony bázishoz képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatokra épülő legfrissebb elemzéséből.
Egy új kutatás szerint ezek az étrend-kiegészítők nem védik a szívet Nem védik a szívet az omega-3 zsírsavas étrend-kiegészítők egy nagyszabású új kutatás adatai szerint.
Lakásáfa: készülhetnek a családok a komolyabb segítségre Valósággal felforgatta az újlakás-piacot a néhány héttel ezelőtti bejelentés, miszerint 2019 végétől nem tervezi a kormány az 5 százalékos áfakulcs meghosszabbítását az új építésű lakások esetében....

Top hírek:
Felborítja a piacokat Trump háborúja - mindenki követi a példáját? Az amerikai elnök által kirobbantott kereskedelmi háború máris érezteti hatását a részvénypiacokon, a befektetők ugyanis félnek, hogy a védővámok nem maradnak sokáig kizárólag az USA és Kína között. Ha más gazdaságok is elkezdenek bezárkózni, az a globális növekedés jelentős lassulásával járhat. A romló befektetői hangulat és az infláció a kötvényhozamok emelkedését és a részvénypiacok esését is magával hozhatja.
Péntektől még tovább csökken az üzemanyagok ára Épp ma volt változás az árakban, péntektől pedig újabb csökkenés jön.
Egy MSZP-s politikus cége is jól szerepel a közbeszerzéseken Az óbudai MSZP-t vezető Czeglédy Gergő cégének több Fidesz-közeli partnere is van.
Jövőre nő a közszférában és az egészségügyben dolgozók fizetése Emellett a 2019-es költségvetés támogatja a foglalkoztatás bővítését is.
A kínaiak bekebeleznék Portugália energiahálózatát Ugyanis emelnék részesedésüket a portugál szolgáltatóban.
Havi százezer forintot sem kap a magyar nyugdíjasok közel harmada Több százezer nyugdíjas kap havi 100 ezer forintnál kevesebb pénzt, de háromezren még a 25 ezer forintos nyugdíjról is csak álmodhatnak.