Kína állhat az utóbbi évek legnagyobb hekkertámadása mögött

A Marriott egyik szállodaláncától lopták el a támadók 500 millió vendég adatait.

2018. december 6. 19:33

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

NYT: Kínai hackerek lopták el a Marriott vendégeinek adatait A lap forrásai szerint a szállodavendégekén kívül még több millió amerikai állampolgár adatait lophatták el.

10 000 milliárd forintnyi összegbe kerülhet a Marriottnak, hogy ellopták tőlük 327 millió vendég adatait Az amerikai Charles E. Schumer szenátor szerint a Marriott minden olyan vendégének, akinek ellopták az útlevélszámát, 31 ezer forintnyi összeget kellene hogy fizessen.

Friss hírek
A Vidi nyerte meg a Fradi elleni pankrációt Futballra nyomokban emlékeztető jelenetek sűrűjében végül legyőzte a listavezetőt a címvédő.
Majka: Ez mi a faszom volt? A Sztárban sztár döntőjében egy produkcióból kiszakadt ez a mondat élő adásban.
Pawel Pawlikowski filmje öt kategóriában győzött Sevillában A lengyel rendező Hidegháború című filmjével zsebelte be a díjakat.
Holtan találták a Vine 35 éves alapítóját A rendőrség drogtúladagolásra gyanakszik.
Remek meccsen verte a Vidi a Ferencvárost Nemzetközi tempó, csodás megoldások. A Fradi két válogatottját le kellett cserélni a szünetig. Nyílt maradt a bajnokság.
Levegőből mutatjuk az este vonuló tömeget Este az MTVA székház elé indultak el a tüntetők a Kossuth térről. A megfogyatkozott tömeget néztük meg a levegőből.

Úgy tűnik, hogy nem bűnözők, hanem kémek lophatták el félmilliárd szállodavendég adatait A Marriott tulajdonában levő Starwood Hotels foglalási rendszeréhez 2014 óta férhettek hozzá a hekkerek. Az ellopott adatok nem bukkantak fel a feketepiacon, ez pedig kémkedésre utal.
Ekkora hekkelést a Yahoo óta nem láttunk Akár 500 millió embert is érinthet a Marriott szállodalánc egyik adatbázisának feltörése.

Top hírek:
Megállapodtak a párizsi klímaegyezmény végrehajtásának szabályairól A párizsi klímaegyezményt három évvel ezelőtt kötötték meg.
Beszólt Orbán elvbarátainak az európai főbankár Fel kell venni a harcot az illiberális gazdaságpolitikával szemben. Az Európai Központi Bank elnöke, Mario Draghi hazájában arról beszélt: bár egyre népszerűbbek az illiberális ideológiák, de azok nem képesek megoldani Európa gazdasági problémáit.
Örömvasárnap van, a rózsaszín gyertya meggyújtásának napja A rózsaszín gyertya egyszerre hirdet örömöt és bűnbánatot.
A népzene fejleszti a beszédkészséget A programoknak a szülők is hasznát vehetik.
X-Faktor: A USNK nyerte az idei szériát Az erdélyi srácok a 2018-as széria győztesei.
Este hat óráig mintegy hetven millió forint gyűlt össze a közmédia jótékonysági műsorában Cukorbetegségben szenvedő gyerekeknek gyűjtenek.