Az EP-választásra keresi szövetségeseit Merkel

Május végén európai parlamenti választásokat tartanak az Európai Unióban, amihez elengedhetetlen, hogy a politikusok megtalálják szövetségeseiket.

2019. január 11. 14:07

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Közös érdeknek tartja Merkel a rendezett Brexitet A német kancellár szerint most egyedül a brit alsóház van döntési helyzetben.

Merkel abban reménykedik, hogy a brit parlament elfogadja a Brexit-megállapodást Az Európai Unió végső, kiterjedt javaslatot tett Londonnak a Brexit ügyében - jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden.
Merkel a Fideszről: az a legfontosabb kérdés, hogy milyen közös értékeink vannak Angela Merkel hétfőn Berlinben Krisjanis Karins lett kormányfővel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón beszélt erről.
A nap képe: izmos fiúkat mustrál Angela Merkel A német kancellár bajnoki meccset nézett a kelet-németországi Chemnitzben.
Merkel utódja szerint Európának nem szabad a nagyhatalmak játékszerévé válnia Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnöke szerint nagyobb a tét a mostani EP-választáson, mint eddig, az uniónak csak nagy jelentőségű ügyekkel szabad foglalkoznia.
Merkel utódja viccelt a gendersemleges mosdókkal kapcsolatosan A baloldal szerint emiatt már kancellár sem lehet.

A CDU vezetője nem gondolta volna, hogy ekkora probléma lesz, ha elsüt egy LMBTQ-viccet Merkel utódja, Annegret Kramp-Karrenbauer egy nemsemleges mosdóval viccelődött az SWR regionális közszolgálati médiumban.
Merkel támogatja a hatékonyabb klímapolitikát követelő diákokat Szerinte a klmíváltozás ellen csak a társadalom támogatásával lehet eredményeket elérni.
Gyurcsány: Merkel szemet huny Orbán Európa-ellenes politikája felett A DK elnöke arra kérte a német politikust, hogy miként korábban is sokszor és bátran megtette, most is álljon ki az elvei és a meggyőződése mellett.
Merkel politikai változásokat sürget Szíriában A cél, hogy a menekültek visszatérhessenek az országba.
Merkel Juncker mellé állt, miután a magyar kormány plakátokon támadja Teljes szolidaritásáról biztosította csütörtökön Angela Merkel német kancellár Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét a migrációval foglalkozó magyar kormányzati kampánnyal kapcsolatban. ...
Aggódik Merkel bizalmasa a titkos jelentés miatt, amivel Trump Magyarországra is csapást mérhet Peter Altmaier, német pénzügyminiszter és egyben Angela Merkel bizalmasa aggódik amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök a kereskedelmi minisztérium által elkészített jelentés alapján vámot vet majd....